Troškinys su vištiena ir moliūgais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Troškinys su vištiena ir moliūgais
Troškinys su vištiena ir moliūgais
Troškinys su vištiena ir moliūgais
Autorius apie receptą: Čili troškinys yra bene vienas populiariausių rudeniškų ir žiemiškų dienų patiekalų. Klasikinis, su daug maltos kiaulienos arba jautienos, pomidorais, sūriu, patiektas su Čili troškinys yra bene vienas populiariausių rudeniškų ir žiemiškų dienų patiekalų. Klasikinis, su daug maltos kiaulienos arba jautienos, pomidorais, sūriu, patiektas su traškia duona… Be galo jį mėgstu. Valgyti jį dažnai privengiu, nes jame man trūksta daržovių, o mėsos yra per daug. Tad dažniausiai improvizuoju ir vis bandau išgaut puikų skonį keisdama mėsos ir daržovių santykį. Šį kartą pavyko puikiai! Patiekalas toks pat sotus, aitrus ir šildantis, galima valgyti ir su sūriu, ir su traškia duona. Vietoje grietinės įvedžiau kokosų pieną, vietoje riebios mėsos- plėšytą vištieną. Na o svarbiausia- daug daržovių! Pagrindine daržove rinkausi moliūgą, nes sezonas jau prasidėjo, o jo namuose rudenį būna labai dažnai. (...daugiau) Aušra, Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų moliūgų (apytikriai, pjaustyto kubeliais)
400 mililitrų vištienos sultinio (apytikriai)
200 mililitrų konservuotų pomidorų savo sultyse
200 gramų vištienos (virtos arba keptos)
170 gramų juodų pupelių (naudojau virtas, galima keisti konservuotomis)
100 mililitrų kokosų pieno
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto saldžiųjų bulvių
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis zaatar prieskonių (žr. patarimus)
1 šaukštelis žaliosios citrinos sultys
1 šaukštelis petražolių (smulkintų)
1 žiupsnis čili dribsnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną smulkiai susmulkinti. Česnaką sukapoti. Saldžiąją bulvę supjaustyti kubeliais. Vištieną suplėšyti šakutės pagalba.
2.
Į puodą (naudojau ketaus) pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūnus ir porą minučių pakepti, kol svogūnas taps skaidrus. Tuomet į puodą suberti smulkintus česnakus, čili dribsnius, kuminą, rūkytos paprikos miltelius, za’atar prieskonius ir maišant kepti dar 1 minutę.
3.
Į puodą berti saldžiąją bulvę, moliūgą, išmaišyti ir kepti dar porą minučių.
4.
Į puodą sukrėsti smulkintus pomidorus, sultinį, viską išmaišyti ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą, uždengti puodą dangčiu ir palikti pasitroškinti apie 15-20 minučių, kol saldžiosios bulvės suminkštės.
5.
Į puodą dėti plėšytą vištieną, virtas pupeles, pilti kokosų pieną, užvirti, vėl uždengti puodą dangčiu ir palikti troškintis bent 10 minučių, kad vištiena spėtų sugerti kuo daugiau aromatų.
6.
Supilti žaliųjų citrinų sultis, išmaišyti, paragauti ir jei trūksta, dėti papildomai prieskonių. Suberti smulkintas petražoles, išmaišyti troškinį ir patiekti.
Patarimai:
Zaatar prieskonius galima keisti žiupsneliu petražolių, kumino, čiobrelių, raudonėlio, mairūno. Arba keisti kitais mėgiamais prieskoniais ar džiovintomis žolelėmis.
Troškinį patiekti galima vieną arba su ryžiais, bulvių arba kukurūzų koše.
Jeigu nemėgstate aštriai, čili galite praleisti ir pasigaminti paprastą, neaštrų troškinį.
Likučiai puikiai stovi šaldytuve keletą dienų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital