Trinta pievagrybių sriuba duonos kubilėliuose

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pievagrybių sriuba
Pievagrybių sriuba
Pievagrybių sriuba
Pievagrybių sriuba
Pievagrybių sriuba
Pievagrybių sriuba
Pievagrybių sriuba
Autorius apie receptą: Žiemos meniu įprasta paįvairinti grybų patiekalais. Bet ką daryti, jei grybų atsargų neprikaupėme? Kuomet rudenį neprisigrybauji miške, puikiai tinka ir pievagrybiai iš Žiemos meniu įprasta paįvairinti grybų patiekalais. Bet ką daryti, jei grybų atsargų neprikaupėme? Kuomet rudenį neprisigrybauji miške, puikiai tinka ir pievagrybiai iš prekybos centro! (...daugiau) Loreta, Kartą virtuvėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras sultinio (vištienos arba grybų)
450 gramų pievagrybių
250 mililitrų pieno
2 vienetai svogūnų
150 gramų lydyto sūrelio
100 gramų pelėsinio sūrio
80 gramų sviesto
3 šaukštai miltų
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis druskos
0.5 žiupsnelio pipirų
Tešlai:
400 gramų miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
80 mililitrų aliejaus
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį, kol mielės ištirps. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje pastovėti 5-10 minučių, kol paviršius suputos ir mielės taps aktyvios. Suberkite į dubenį su mielėmis miltus, supilkite aliejų, suberkite druską ir cukrų. Išmaišykite ir išminkykite tešlą.
2.
Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 200C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite po rutulį, kiekvieną jų lengvai paspauskite. Sudėkite kubiliukus į/ant skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 50 minučių. Kai kubiliukai iškeps – nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų.
4.
Pievagrybius supjaustome griežinėliais, susmulkiname svogūną. Keptuvėje ištirpdome sviestą, jame apkepiname svogūnus, tada sudedame pievagrybius. Vis pamaišydami kepame apie 10 minučių. Tuomet suberiame miltus (nuolat maišome). Pabarstome druska, pipirais. Į užvirusį sultinį atsargiai suberiame keptuvės turinį (nuolat maišome) ir supilame pieną. Įdedame lauro lapą, jei dar trūksta - šiek tiek druskos ir pipirų. Verdame apie 20 minučių. Baigiant virti sudedame lydytą sūrelį ir paverdame dar keletą minučių.
5.
Išvirusią sriubą sutriname trintuvu. Kai sriubą supilstome į kubiliukus, pagardiname pjaustyto pelėsinio sūrio kubeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital