Traškus trupininis obuolių pyragas

AUTORIUS:
Augustė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Traškus trupininis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Rudens neįsivaizduoju be obuolių pyragų. Štai šis greitai paruošiamas obuolių pyragas puikus pasirinkimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, bet pasimėgauti skaniu Rudens neįsivaizduoju be obuolių pyragų. Štai šis greitai paruošiamas obuolių pyragas puikus pasirinkimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, bet pasimėgauti skaniu kąsneliu prie kavos ar arbatos puodelio. (...daugiau) Augustė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
4 vienetai obuolių (didesnių)
1 šaukštas malto cinamono (arba pagal skonį)
1 šaukštas rudojo cukraus (arba pagal skonį )
1 šlakelis citrinų sulčių
Viršui:
70 gramų sviesto (ištirpinto)
70 gramų avižų
65 gramai kvietinių miltų
50 mililitrų klevų sirupo (arba rudojo cukraus ar agavų sirupo)
2 šaukšteliai malto cinamono
Patiekiant:
pagal poreikį vanilinių ledų (arba kitokių, nebūtina)
pagal poreikį karamelinio padažo (nebūtina, pirktinio arba naminio (žr. patarimus))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į dubenį.
2.
Į dubenį su obuoliais suberti cinamoną, rudąjį cukrų, įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti.
3.
Į kitą dubenį supilti ištirpintą sviestą, tuomet suberti miltus, avižas, cinamoną ir klevų sirupą. Minkyti iki kol masė bus trupinių formos.
4.
Į kepimo formą sudėti obuolius, paskirstyti per visą plotą, tuomet suberti paruoštus tešlos trupinius ir lygiai padengti ant obuolių.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
6.
Kai iškeps, imti pyrago gabaliuką dideliu šaukštu ir serviruoti į mažesnius indelius, uždėti ledų ir aplieti karameliniu padažu.
Patarimai:
Obuolius galima keisti slyvomis ar rabarbarais.
Galima iš karto kepti porcijomis mažesniuose indeliuose.
Karamelinį padažą nesudėtinga pasigaminti patiems, jo receptą galima rasti čia.
AUTORIUS: Augustė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital