Traškūs ryžių rutuliukai su tunu ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Traškūs ryžių rutuliukai su tunu ir sūriu
Traškūs ryžių rutuliukai su tunu ir sūriu
Traškūs ryžių rutuliukai su tunu ir sūriu
Autorius apie receptą: Skanūs, traškūs kukuliukai gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas ir kaip puikus užkandis. Su ingredientais taip pat galite improvizuoti į valias ir gausite vis kitokį Skanūs, traškūs kukuliukai gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas ir kaip puikus užkandis. Su ingredientais taip pat galite improvizuoti į valias ir gausite vis kitokį skonį. Beje, puikus būdas sunaudoti likučius, jei netyčia išvirsite per daug. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
200 gramų basmati ryžių
2 vienetai kiaušinių (virtų)
150 gramų tuno aliejuje
1 vienetas kiaušinių
60 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai svogūnų traškučių (galima keisti keptais)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal poreikį panko džiūvėsėlių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti vandens, užvirti, įberti žiupsnelį druskos, suberti ryžius ir išvirti. Vandens reikėtų pilti mažiau nei įprastai, kad išvirė nebūtų tokie birūs, o labiau lipnūs. Atidėti atvėsti.
2.
Tuną nuvarvinti, pasmulkinti, virtus kiaušinius sutarkuoti, į nedidelį dubenį įmušti kiaušinį, išplakti.
3.
Į dubenį sudėti ryžius, tuną, kiaušinius, suberti svogūnus, sūrį, supilti kiaušinio plakinį, pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
4.
Iš paruoštos masės formuoti norimo dydžio (aš naudojau kupiną valgomą šaukštą masės) rutuliukus stipriai paspaudžiant, kad jie būtų tvirti.
5.
Į vieną gilesnę lėkštę suberti miltus, į antrą įmušti ir išplakti kiaušinius, o į trečią lėkštę suberti džiūvėsėlius.
6.
Rutuliukus apvolioti miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.
7.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti rutuliukus ir apskrudinti iš visų pusių.
8.
Patiekti su mėgstamu padažu, idealiai tinka grietinėlės ir pievagrybių padažas.
Patarimai:
Vienu kartu kepkite po 5 kukuliukus ir vis su nauja kepimo partija mažinkite kaitrą, nes aliejus vis stipriau įkaista ir rutuliukai gali pradėti per stipriai skrusti. Tai neaktualu, jei turite gruzdintuvą, kuriame palaikoma stabili temperatūra.
Iškeptus rutuliukus dėliokite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital