1.
Brokolį nuplauti, nupjauti koto galiuką, apipjaustyti lapus. Brokolį supjaustyti smulkesniais gabalais ir, pulsuojant, susmulkinti iki smulkių trupinių virtuviniu kombainu, arba visą sutarkuoti burokine tarka. Naudoti viską - ir žiedynus, ir kotą.
2.
Pabarstyti druska, permaišyti ir palikti 15 - 20 minučių pastovėti. Jei iš brokolio išsiskyrė skysčio, jį švelniai nuspausti ir nupilti, jei skysčio neišsiskyrė, nieko papildomai daryti nereikia, tęskite gaminimą.
3.
Į brokolių masę smulkiai įtarkuoti sūrį, įspausti česnako skiltelę, įmušti kiaušinius, berti džiūvėsėlius, prieskonius, pagardinti garstyčiomis.
4.
Masę kruopščiai išmaišyti, drėgnomis rankomis gnybti masės. Masė nebus labai lipni, bet pakankamai sukibs, kad spaudžiant susiformuotų kamuoliukai. Tarp delnų, spaudžiant, suformuoti stalo teniso formos ir dydžio kamuolius. Kamuoliukų nevoliokite tarp delnų, taip masė nesusijungs.
5.
Kiekvieną dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą (viršus+apačia) orkaitę ir kepti 20 minučių.
7.
Gardu patiekti kaip garnyrą ar kaip užkandį su pomidorų padažu, jogurtiniu - česnakiniu ar tzatziki padažu.