Autorius apie receptą:
Tokias bulvytes labai mėgsta visa šeimyna ir svečiai - jos traškios išorėje, tačiau minkštos, neišsausėjusios viduje. Labai skanu kaip garnyras ar kaip užkandis su aštriais
Tokias bulvytes labai mėgsta visa šeimyna ir svečiai - jos traškios išorėje, tačiau minkštos, neišsausėjusios viduje. Labai skanu kaip garnyras ar kaip užkandis su aštriais padažais!
(...daugiau)(...mažiau)
Viktorija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai
bulvių
šiek tiek
pipirų
šiek tiek
čiobrelių
(ar kitų prieskonių, nebūtina)
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti (galima ir su lupena, tuomet labai gerai nuplauti). Supjaustyti norimo dydžio gabalais - mažesnes pjaustau ketvirčiais, o jeigu ruošiu užkandžiams ar bulvės labai didelės - tuomet skiltelėmis.
2.
Bulves dėti į verdantį vandenį. Virti 10 - 15 minučių, priklausomai nuo bulvių pjaustymo stambumo. Bulvės neturi spėti pernelyg suminkštėti. Būtent dėl apvirimo bulvės viduje būna minkštos.
3.
Bulves nukošti, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Pabarstyti pipirais ir čiobreliais ar kitais prieskoniais.
4.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę 10 - 15 minučių, stebėkite, kada bulvės pradės skrusti ir ruduoti. Aš kepu ventiliatoriaus režimu, tad pakanka apie 10 minučių. Iškepusias pabarstyti druska.