Trapūs sviestiniai sausainiai (be kiaušinių)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trapūs sviestiniai sausainiai (be kiaušinių)
Trapūs sviestiniai sausainiai (be kiaušinių)
Trapūs sviestiniai sausainiai (be kiaušinių)
Autorius apie receptą: Jau nesyk esu rašiusi, kad mano anūkytė Godutė labai mėgsta gaminti. Ji gamina ir namuose su mamyte, turi savo šaunų puslapį Svečiuose pas Godą, kuriame ir rasite nemažai Jau nesyk esu rašiusi, kad mano anūkytė Godutė labai mėgsta gaminti. Ji gamina ir namuose su mamyte, turi savo šaunų puslapį Svečiuose pas Godą, kuriame ir rasite nemažai receptų, įdomiausių veiklų su vaikais. Atvažiavusi pas mus, Godutė atsiveža ir mėgstamiausius stalo žaidimus, kuriuos kartu žaidžiame, o pažaidusi skuba į virtuvę gaminti ką nors gardaus. Šįsyk aš pasiūliau pagaminti sviestinių sausainių, kurio receptu pasidalino ponia Irena iš vyro darbovietės. Taigi, su Godute norime šių gardžių sausainiukų receptu pasidalinti ir su jumis. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
250 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų kvietinių miltų
80 gramų cukraus pudros (apytikriai)
1.5 šaukšto krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukraus pudrą ir išsukti elektriniu plaktuvu iki purios masės. Suberti krakmolą, įberti 3 - 4 šaukštus miltų ir toliau plakti. Tuomet suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti iki purios masės. Mes maišėme elektriniu plaktuvu, bet galima ir mentele.
2.
Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį (jei jo neturite, naudokite šaldymui skirtą maišelį ir nukirpkite nedidelį kampelį).
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, išspausti sausainius paliekant tarpelius tarp kiekvieno sausainio. Mums pavyko paruošti dvi kepimo formas sausainių.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 12 - 15 minučių arba iki kol sausainių krašteliai kiek paruduos, nes kepimo laikas priklauso ir nuo sausainių dydžio. Sausainiai iškepa gardūs, trapūs.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Agne
2023-06-27 14:23
Sausaiai tobuli skanus .reiks dabar juos daryt ATSAKYTI
Rugilė
2022-08-02 01:47
Neskanūs sausainiai gaunas ATSAKYTI
Indrė
2022-08-02 10:12
O man labai patiko, tokie paprasti, trapūs, sviestiniai, vaikystę primena. ATSAKYTI
Anonimas
2021-09-18 12:36
Sausainiai nepavyko, receptas klaidingas, kiekiai netikslūs. Miltų tikrai per mažai. ATSAKYTI
Simona
2021-09-20 10:18
O tikrai viską pagal receptą darėte? Nes sausainių tešla spaudžiama maišeliu, ji nėra tokia, kad rankomis formuoti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital