Trapus Skruzdėlynas

AUTORIUS:
Rugilė, Rrugiagele,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trapus Skruzdėlynas
Trapus Skruzdėlynas
Trapus Skruzdėlynas
Autorius apie receptą: Labai skanus, tobulai trapus ir burnoje tirpstantis ,,Skruzdėlynas". Toks, kokį laikome tobulu. Iš recepto kiekio gaunasi trys nedideli ,,Skruzdėlynai" arba du gan dideli. Labai skanus, tobulai trapus ir burnoje tirpstantis ,,Skruzdėlynas". Toks, kokį laikome tobulu. Iš recepto kiekio gaunasi trys nedideli ,,Skruzdėlynai" arba du gan dideli. Rugilė, Rrugiagele
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
640 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (didelių)
5 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sirupui:
375 gramai skysto medaus (arba dirbtinio)
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šlakelis vandens
Kepimui:
1 litras saulėgrąžų aliejaus (arba kito mėgstamo)
Papuošimui:
2 šaukštai aguonų (tinka ir razinos, riešutai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lakštams į dubenį berti miltus, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius, sudėti grietine ir gerai išminkyti.
2.
Tešlą labai plonai iškočioti (kuo ploniau, tuo geriau) ir supjaustyti norimo dydžio stačiakampiais ar kvadratais.
3.
Tešlos lakštus dėti į įkaitintą aliejų kepti, iki kol gražiai pagels.
4.
Tik iškeptus lakštus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
5.
Sirupui į prikaistuvį pilti medų, citrinų sultis, vandenį, sumaišyti ir virinti, kol įlašinus sirupo į šaltą vandenį, jis neišsileidžia.
6.
Ant lėkštės ar padėklo dėti lakštą, aplieti sirupu, apibarstyti aguonomis, vėl dėti tešlos lakštą, aplieti sirupu, apibarstyti aguonomis ir kartoti procesą, kol neliks lakštų.
Patarimai:
Kuo ploniau iškočioti lakštus, taip kad persišviestų stalviršis. Tada ,,Skruzdėlynas" gausis trapus ir skanus.
Jei ant stalviršio limpa kočiojama tešla, stalviršį, kočėlą ir rankas sutepti aliejumi, o ne miltais, kad tešla neperkietėtų.
Jei nenorite, kad lakštai prigertų daug aliejaus, tinkamai jį įkaitinti. Įdėjus pirmą lakštą kepti, jis turi iškilti į paviršių, o aliejus aplink jį turi greitai burbuliuoti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital