1.
Geriausia naudoti kambario temperatūros sviestą, bet jei norisi gaminti skubiai, sviestą tiesiog išlydau ant mažos kaitros.
2.
Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą suberiu baltą ir vanilinį cukrų, maišau, kol ištirpsta. Įmušu kiaušinį, sudedu majonezą ir neskubant maišau šluotele, kol masė tampa vienalytė.
3.
Miltus ir kepimo miltelius sudedu į sietą ir persijoju tiesiai į tešlą. Maišau, kol masė atšoka nuo sienelių, tuomet suminkau. Tešla gaunasi labai maloni, nelimpanti prie rankų. Indą su tešla dedu į šaldytuvą, bent pusvalandžiui, kad sviestas truputėlį sustingtų.
4.
Pasiruošiu mėsmalę ir antgalius sausainių gamybai ir iš atvėsusios tešlos formuoju juosteles.
5.
Iki 180C įkaitinu orkaitę, skardą su sausainiais dedu į orkaitės vidurį ir kepu apie 17 minučių.
6.
Valgome su kava ar arbata, yra mėgstančių ir pieno stiklinaitę įsipilti.