Trapūs sausainiai su džemu

AUTORIUS:
Kristina, Virtuvės mūza
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
sausainiai su uogiene
Autorius apie receptą: Tiesiog nepakartojami. Tiesiog nepakartojami. Kristina, Virtuvės mūza
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų džemo
Pabarstymui:
1 sauja cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą (kambario temperatūros) supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Sviestą su kiaušiniais sudėti į plakimo indą ir gerai išsukti. Suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų ir toliau plakti.
3.
Į masę suberti miltus ir minkyti tešla. Tešlą dėti apie 30 min į šaldytuvą. Su atvėsusia tešla geriau dirbti.
4.
Kočiojimui naudojamas specialus padas arba tiesiog kepimo popierius. Kuo mažiau miltų. Iškočioti lakštą. Pasirinkta formele išspausti sausainius, pusę sausainių paliekti taip, kaip yra, kitai pusei išspausti mažesne formele centre skylutę (tai bus sausainių viršus). Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi apie 8 minutes. Svarbiausiai neperkepti. Atvėsinti.
6.
Ant sausainio pagrindo dedame šiek tiek džemo. Uždedame viršutinę dalį (su skyle).
7.
Sausainukus pabarstome cukraus pudra.
Patarimai:
Tokie sausainiai gali sandarioje dėžutėje ir ilgesnį laiką išsilaikyti. Tam naudoju metalines dėžutes su metaliniais dangteliais. Ir po savaitės sausainukai būna tokie pat skanūs.
AUTORIUS: Kristina, Virtuvės mūza
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital