Trapūs maskarponės sausainiai „sraigytės“ su uogiene (be kiaušinių)

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Trapūs maskarponės sausainiai „sraigytės“ su uogiene (be kiaušinių)
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šie sausainiai su uogiene – tokie jaukūs, minkštučiai ir labai skanūs. Sviesto ir maskarponės sūrio derinys tešlai suteikia puikų švelnų skonį, o uogienė įneša Šie sausainiai su uogiene – tokie jaukūs, minkštučiai ir labai skanūs. Sviesto ir maskarponės sūrio derinys tešlai suteikia puikų švelnų skonį, o uogienė įneša sodrumo. Puikiai tinka prie popietinio arbatos puodelio ar sviečiams pavaišinti, nes šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir akį traukiantys su savo auksine spalva ir cukraus žėrėjimu. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
230 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra 405 D)
130 gramų maskarponės sūrio
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros, bet ne tirpinto!)
100 gramų aviečių uogienės (arba kitos tirštos uogienės ar džemo)
Apvoliojimui:
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį berti miltus, kubeliais pjaustytą minkštą kambario temperatūros sviestą, sukrėsti maskarponės sūrį ir minkyti tešlą. Gali būti, kad tešlos nepavyks išminkyti iki glotnios masės, tokiu atveju įpilkite šiek tiek šalto vandens, pradėkite nuo vieno šaukšto ir vėl minkykite, jei reikia, įpilkite dar, bet nepadauginkite. Tešla turi būti gerai išminkyta, beveik nelipti prie rankų.
2.
Paruoštą tešlą susukti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą bent valandai.
3.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
4.
Miltais pabarstyti stalviršį ir iškočioti paruoštą tešlą iki maždaug 2 - 3 mm.
5.
Paruoštą lakštą aptepti uogiene. Tepti reikėtų beveik visą plotį išskyrus vieną kraštą - palikite bent 5 cm neaptepto vieno krašto, nes sukant, uogienė judės, tad tai neleis uogienei stipriai nutekėti pro kraštą.
6.
Sukite suktinuką - pradėkite sukti nuo aptepto krašto link to, kuris nėra apteptas iki galo.
7.
Aštriu peiliu (labai svarbu naudoti tikrai aštrų) supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Jei pjaustosi sunkiai, galite paruoštą suktinuką atsargiai perkelti ant pjaustymo lentelės ar lygios lėkštės ir palaikyti šaldytuve iki kol tešla kiek sutvirtės. Supjaustytus sausainius iš abiejų pusių pavolioti cukruje.
8.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius paliekant apie 2 cm tarpus.
9.
Kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 min. Jei matysite, kad uogienė šiek tiek prabėga ir sausainių apačia kiek per greitai skruna, kilstelėkite skardą vienu aukštu aukščiau.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital