Tradiciniai bulviniai vėdarai - pavyks net pradededantiems

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Bulviniai vėdarai
Autorius apie receptą: Receptas tokiems, kaip aš, niekada prieš tai vėdarų negaminusiems. Dievinu gerus vėdarus paruoštus namuose, kuriuos puikiai kepa mano anyta. Tačiau, šį kartą vis tik Receptas tokiems, kaip aš, niekada prieš tai vėdarų negaminusiems. Dievinu gerus vėdarus paruoštus namuose, kuriuos puikiai kepa mano anyta. Tačiau, šį kartą vis tik išdrįsau juos kepti pati, pagrinde dėl nepaprastai švarių žarnų. Juk sutikite, kad be gerų žarnų vėdarų neiškepsime. Kadangi aš nelabai mėgstu tai, kas turi ne itin malonų kvapą, niekada su tais vėdarais ir neprasidėdavau. Bet visada būna pirmas kartas ir dar nenugalimas noras tai padaryti! (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
0.5 pakelio kiaulių žarnų (2,5 metro)
250 mililitrų pieno
150 gramų rūkytų lašinių
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žarnas pamerkti į vandenį ir kelis kartus perplauti. 2 - 3 valandas pamirkyti vandenyje, kad nebūtų sūrios.
2.
Lašinukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Svogūną nulupti, nuplauti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti kartu su lašinukais.
3.
Bulvės nuskusti ir sutarkuoti, pieną užvirinti ir juo užpilti tarkius. Pieno kiekį reguliuokite pagal tai, ar norite kietesnių, ar minkštesnių vėdarų. Į tarkius supilti beveik visus riebalus, atsiradusius nuo kepintų svogūnų su spirgučiais. Galite pilti su lašinukais arba be jų. Įberti žiupsnelį druskos, pipirų ir tarp rankų sutrintą lauro lapą.
4.
Nuo išmirkusių žarnų nupilti vandenį, visas žarnas patiesti ant darbo stalo ir ant medinio pagaliuko užnerti vieną žarnos galą. Taip, kaip užneria akis mezgimui, arba užrišti.
5.
Specialiu antgaliu, kuris būna prie parduodamų mėsmalių, ir šaukštu sukrėsti dalį masės į žarną. Jei neturite tokio antgalio, galite naudoti pusiau nupjautą plastikinį butelį. Taip prikimšti visus 2,5 metro. Įdaro prisikemša ne pilnos žarnos, nes kepant bulvių tarkis plečiasi ir žarnos gali suplyšti. Prikimštų žarnų galus užrišti.
6.
Kepimo formą, iškloti kepimo popieriumi ir apšlakstyti 1 - 2 šaukštais riebalų, likusiais nuo spirgučių.
7.
Žarnas dėti į kepimo formą, subadyti adata. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Po 5 - 8 minučių kepimo, kai vėdarai išsipučia, žarnas subadyti mediniu dantų krapštuku. Jau iškeptus vėdarus supjaustyti gabaliukais ir apipilti pašildytais spirgučiais. Patiekti su grietine.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (19)
Renata
2024-04-06 16:43
Receptas puikus, visos proporcijos geros. Tiesiog reikia laikytis recepto ir rekomendacijų. Kiaušinių nereikia! juos deda į kugelį. Kad žarnos neplyštų reikia jas pripildyti labai, labai laisvai ir aišku gerai subadyti. Čia pagrindinė taisyklė, mažai kur tai rašoma. Kepimui naudoju 185-190 laipsnius. Ačiū ir skanaus ATSAKYTI
Valdonė
2024-03-17 13:55
Puikiai gavosi, niekas nesuplyso. Nuostabu ATSAKYTI
Asta
2024-03-06 18:12
Nesuprantu kaip juos kepti kad neplyštu,išbandyta viskas ATSAKYTI
Marta
2024-01-05 20:51
Daugybė netikslumų recepte ATSAKYTI
Vaida
2023-12-18 13:24
O galima keptuvėje išsikepti vedarus jei neturi orkaitės? ATSAKYTI
Liutauras
2024-01-18 23:13
Neimanoma ATSAKYTI
Darius
2022-10-09 20:29
Namuose darau vėdarus tik aš. Nes juos ir valgau. Receptas neblogas čia, bet. Kiaušinių reikia 1 vnt. Pieno pagal šį receptą 0,5 litro. Ir tai gali būti per daug. Beje, žarnas išėmus iš pakuotes reikia nuplauti - su soda išplauti, palaikyti 30 minučių, tuomet dėti į pieną ir palikti apie valandą, o geriausia dviems. ATSAKYTI
Marius
2020-11-17 16:25
Nuostabu!! ATSAKYTI
Rolandas
2019-11-14 23:20
Kad neplystu žarna plona ar stora neturi skirtumo reikia išleisti karšti iš orkaitės kartas nuo karto. Kiaušinis vėdarą padarys kietesnis. ATSAKYTI
Linas
2019-05-28 10:05
Kepti reikia 150 laipsnių, kitaip plyšta. ATSAKYTI
Diana
2019-05-28 11:15
Jeigu gerai subadysite, kaip parašyta recepte, tada plyšti neturėtu, nes bus kur išeiti orui ir ištekėti riebalams. Jeigu nebanant, tada taip - geriau ilgiau prie žemesnės temperatūros kepti ATSAKYTI
kepeja
2019-06-08 16:48
tikra tiesa ATSAKYTI
Lina
2019-04-03 18:35
dar svoguna itarkuoti i tarkius,skaniau.

ATSAKYTI
As Rina
2019-01-28 13:07
Bulviu tarkiu nereikia nuspausti? ATSAKYTI
Laura
2020-05-28 17:13
Ne ATSAKYTI
Liutauras
2024-01-18 23:17
Jo butinai nuspauskite,minkstesni bus,ir sultyngi. ATSAKYTI
LapeSnape
2019-01-03 10:17
o kiausinio nedeti? ATSAKYTI
Greta
2019-01-03 22:07
Šiame recepte kiaušiniai nenaudojami :) ATSAKYTI
Laura
2020-05-28 17:14
Ne ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital