Tortas su varškės ir grietinėlės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Tortas su varškės ir grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Tortas išties gaivus, ne per saldus ir nesprangus. Braškės čia tinka tobulai, bet jei jų neturite, galite naudoti ir kitas šviežias ar konservuotas uogas. Puikiai tiks serbentai, Tortas išties gaivus, ne per saldus ir nesprangus. Braškės čia tinka tobulai, bet jei jų neturite, galite naudoti ir kitas šviežias ar konservuotas uogas. Puikiai tiks serbentai, avietės, vynuogės, šilauogės, mėlynės ir kitos uogos. Naudota 21 cm skersmens tortinė. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
170 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
60 mililitrų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų kreminės varškės
Sirupui:
180 mililitrų vandens
pagal skonį cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Viršui:
1 saujelė vynuogių
pagal skonį braškių (arba šilauogių, mėlynių, aviečių ar kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, išplakti elektriniu plaktuvu. Vis plakant supilti pieną ir aliejų.
2.
Po truputį į išplaktą masę įsijoti miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, viską atsargiai išmaišyti mentele iki vientisos masės.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą biskvitinę masę ir kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 35 - 40 minučių. Ar biskvitas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus į biskvitą ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus. Iškepusį biskvitą atvėsinti ir supjaustyti į 3 dalis. Biskvitai būna purūs ir minkšti.
4.
Grietinėlę supilti į dubenį ir išplakti iki standžių putų, vis beplakant suberti cukraus pudrą. Tuomet įmaišyti kreminę varškę.
5.
Kelis šaukštus kremo atsidėti į kitą dubenį. Jis bus naudojamas torto viršui ir šonams aptepti.
6.
Braškes supjaustyti mažais gabaliukais ir suberti į likusį kremą. Išmaišyti.
7.
Sirupui paruošti į dubenį įpilti vandens, citrinos sulčių ir suberti cukrų, išmaišyti.
8.
Biskvitą sulaistyti paruoštu sirupu, dėti kremo su braškėmis, tuomet vėl biskvitą, jį sulaistyti, tepti kremą ir uždėti paskutinį biskvitą, sulaistyti bei aptepti kremu.
9.
Braškes perpjauti į kelias dalis. Braškes ir vynuoges sudėlioti ant torto viršaus. Arba puošti taip, kaip jums patinka.
Patarimai:
Galite naudoti ir kitas turimas, mėgstamas uogas. Labai tinka serbentai, avietės, vynuogės, šilauogės, mėlynės ir kitos uogos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital