Tortas su maskarponės kremu ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Autorius apie receptą: Gaivus tortukas, kuriam puikiai tinka bet kokios mėgstamos šaldytos uogos. Gaivus tortukas, kuriam puikiai tinka bet kokios mėgstamos šaldytos uogos. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
240 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
120 mililitrų aliejaus
100 mililitrų vandens
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų uogų (mišinio)
50 gramų vandens
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai krakmolo
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
100 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską sumaišyti.
2.
Pieną, kiaušinius, aliejų išplakti, kad visi produktai susimaišytų į vientisą masę. Suberti sausų produktų mišinį. Išmaišyti. Po truputį, maišant, supilti vandenį.
3.
Kepimo formos dugną ištiesti kepimo popieriumi. Supilti tešlą.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., tikrinti mediniu iešmeliu. Jei jau iškepė, iešmelis liks švarus.
5.
Iškepus, padalinti į tris sluoksnius. Pilnai atvėsinti.
6.
Įdarui uogas sutrinti maisto smulkintuvu iki tyrelės (šaldytas pirmiausia pilnai atšildyti). Dėti į prikaistuvį, berti cukrų. Cukraus kiekį reguliuoti pagal skonį, patarčiau uogas palikti saldžiarūgštes, kad subalansuotų biskvito ir kremo saldumą. Krakmolą išmaišyti vandenyje ir supilti į uogų tyrę. Kaitinti nustačius vidutinę kaitrą, nuolat maišant. Užvirus pavirti keletą minučių. Atvėsinti.
7.
Prieš plakant kremą, maskarponę 10-15 min palaikyti kambario temperatūroje.
8.
Šaltą grietinėlę su cukraus pudra išplakti iki pakankamai standžios masės. Sudėti maskarponę ir plakti tiek, kad grietinėlė ir maskarponė pilnai susimaišytų. Dėti į šaldytuvą.
9.
Tortą formuoti tik pilnai atvėsinus biskvitus ir uogų įdarą. Ant biskvito konditeriniu maišeliu išspausti kremo žiedą, taip padarant „bortelį“ uogų įdarui. Padaryto apskritimo viduje paskirstyti pusę uogų masės. Uogas padengti kremu (patogu konditeriniu maišeliu užspausti ir peiliu arba mentele atsargiai palyginti, pasistengiant per daug nesumaišyti uogų ir kremo tarpusavyje. Uždėti antrą biskvitą, lengvai paspausti ir pakartoti tokia pačia tvarka uogų ir kremo sluoksnį. Uždėti trečią biskvitą.
10.
Tortą dėti į šaldytuvą. Kremo kiekio užtenka ir torto kraštų aptepimui, suformuoti papuošimus konditeriniu švirkštu. Tortui pastovėjus pora valandų šaldytuve, aptepti kremu kraštus, padaryti norimus papuošimus ir palikti pastovėti šaldytuve per naktį.
Patarimai:
Nurodytas ingredientų kiekis skirtas 16-18 cm skersmens tortui.
Jeigu mėgstate drėgnesnius tortus, formuojant, kiekvieną biskvitą galima patepti vandens ir citrinos sulčių mišiniu. Tai ir sudrėkins tortą, ir suteiks papildomo gaivumo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital