Tortas su karamelizuotu kondensuotu pienu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tortas su karamelizuotu kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Minkštas, labai skanus tortas su karamelizuotu kondensuotu pienu. Minkštas, labai skanus tortas su karamelizuotu kondensuotu pienu. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
230 gramų kvietinių miltų
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (arba kondensuoto pieno, kambario temperatūros)
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų sviesto
100 mililitrų kavos (stiprios)
Sulaistymui:
150 mililitrų likerio (nebūtina, naudojau serbentų arba airiško kremo likeris)
50 mililitrų kavos (stiprios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti. Dėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakti iki kol neliks gumuliukų. Dėti grietinę, išmaišyti. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir kakavą, permaišyti.
2.
Kepimo formą (geriausiai tinka 24 cm skersmens torto forma su atsegamu šonu) ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
4.
Kai iškeps, biskvitą atidėti iki kol atvės, tuomet perpjauti į 4 dalis. Torto viršūnėlę aš sutrupinau į stambius trupinius.
5.
Biskvito sulaistymui, į dubenėlį pilti kavą, likerį ir išmaišyti.
6.
Kremui į dubenį dėti sviestą ir išsukti iki purumo, patogiausia plakti elektriniu kombainu. Tuomet po šaukštą dėti karamelizuotą kondensuotą pieną, maišyti iki vientisos masės, vėl dėti karamelizuoto kondensuoto pieno šaukštą, vėl maišyti ir taip sudėti likusį karamelizuotą kondensuotą pieną. Tuomet pilti po šaukštą kavos nuolat išmaišant. Kremas turi būti purus ir kupinas kavos aromato.
7.
Į tortinę su atsegamu šonu dėti pirmą biskvitą, sulaistyti kava su likeriu, dėti kremo, paskirstyti per visą plotį, tuomet dėti antrą biskvitą, sulaistyti kava su likeriu, dėti kremo, paskirstyti per visą plotį, taip sutepti visus biskvitus. Torto viršų pabarstyti trupiniais.
8.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą visai nakčiai. Tuomet papuošti uogomis, saldainiais ar kitais mėgstamais priedais ir skanauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital