Tortas "Karpatka"

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas "Karpatka"
Autorius apie receptą: Karpatka – lenkų kepinys, kuris iš principo yra didelis ekleras: vanilinio kremo debesis tarp dviejų plikytos tešlos lakštų. Tortas nėra sunkus, valgai ir negali sustoti. Karpatka – lenkų kepinys, kuris iš principo yra didelis ekleras: vanilinio kremo debesis tarp dviejų plikytos tešlos lakštų. Tortas nėra sunkus, valgai ir negali sustoti. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
350 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
165 gramai kvietinių miltų
70 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių trynių
75 gramai cukraus
15 gramų želatinos milteliai
pagal skonį vanilinio cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustykite kubeliais.
2.
Pieną, sviestą ir druska pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps, o pieno šonuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Sumažinkite ugnį iki minimalaus ir vienu ypu į karštą pieną suberkite miltus. Gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir, maišydami, kaitinkite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų ir susiformuos į tarsi kamuolį.
3.
Nukelkite nuo ugnies, perdėkite tešlą į kitą indą, šaukštu paplokštinkite ir palikite tešlą šiek tiek atvėsti, 5-10 minučių. Ji turi likti šilta, bet jokiu būdu ne karšta, kad nesutrauktų kiaušinių.
4.
Į pravėsusią tešlą po vieną muškite kiaušinius, labai gerai išmaišydami tešlą po kiekvieno iš jų.
5.
Dėkite tešlą į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos ratu, formuodami apie 20 cm skersmens apskritą lakštą, išspauskite sausainius.
6.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kaitinimo iš viršaus ir apačios režimu (arba 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 15-20 minučių, kol sausainiai pakils ir gražiai pagels.
7.
Kremui puode kaitinti pieną ant vidutinės ugnies iki karštumo, neužvirti.
8.
Elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų. Po truputį supilti didžiąją dalį pieno. Visą laiką maišyti. Atvėsinti.
9.
Išplakite grietinėlę, kol ji šiek tiek sutirštės.
10.
Želatiną užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų, atidėkite, kad išbrinktų 15 min. Trumpai pakaitinkite želatiną, kol ji taps skysta, neužvirkite.
11.
Į želatiną įpilkite šiek tiek pieno ir kiaušinių trynių mišinio ir gerai išmaišykite. Tada supilkite į likusią pieno-trynių masę ir išmaišykite.
12.
Paruoštą masę po truputį, maišant, supilkite į grietinėlę ir gerai išmaišykite. Atvėsinti.
13.
Ant torto lėkštės uždėti kepimo formos šonus, apjuosti specialia juosta (galima naudoti kepimo popierių). Į apačią dėti tešlos blyną. Iškilusi dalis turi būti viršuje. Tada kremą. Ant viršaus – antras blynas. Tortą geriausia palaikyti per naktį šaldytuve.
14.
Nuimti juostos šonus. Viršų pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital