Tortas „Juodasis miškas“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Juodasis miškas“
Autorius apie receptą: Šiandien mano Kamilei 12. Aš nesu nei šokolado, nei šokoladinių kepinių gerbėja, bet gimtadienis Kamilės, tad klausau jos norų. Ar kepsiu dar kartą? Manau, tikrai taip. Nes Šiandien mano Kamilei 12. Aš nesu nei šokolado, nei šokoladinių kepinių gerbėja, bet gimtadienis Kamilės, tad klausau jos norų. Ar kepsiu dar kartą? Manau, tikrai taip. Nes šokoladas ir vyšnios yra tobula, net man nemėgstančiai šokolado. Receptą radau Sauletavirtuve.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
280 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
250 mililitrų vandens (verdančio)
400 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kakavos
125 mililitrai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
Šokoladiniam kremui:
100 gramų juodojo šokolado
85 mililitrai grietinėlė, 36% riebumo
15 gramų sviesto
1 šaukštas rudojo romo
Įdarui:
600 gramų vyšnių (šviežių arba šaldytų, be kauliukų)
6 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas rudojo romo
Kremui:
1 litras grietinėlė, 36% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
95 gramai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo formą (22 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Kaip ir minėjau bus kur kas patogiau, jei kepsite biskvitą per du kartus. Jeigu neturite dviejų vienodų kepimo formų – iškepkite vieną biskvitą, atvėsinkite tada kepkite likusią dalį.
2.
Kepame biskvitą. Į didelį dubenį įsijojame miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberiame cukrų ir išmaišome.
3.
Užverdame vandenį.
4.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius iki putų. Supilame aliejų, pieną ir gerai viską išplakame. Lėtai plakant elektriniu plaktuvu, suberiame birų mišinį. Išplakame iki vientisos masės. Plakant, plona srovele supilame karštą vandenį. Išplakame iki vientisos masės. Paruoštą tešlą supilame į kepimo formą.
5.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 60 minučių, kol biskvitas bus iškepęs. Jeigu kepsite per du kartus, biskvitą kepame apie 45 min. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5-10 min ir vėl tikriname.
6.
Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsiname kepimo formoje. Tuomet išimame, perkeliame ant grotelių ir visiškai atvėsiname.
7.
Atvėsusį biskvitą dideliu ir labai aštriu peiliu perpjauname į keturias lygias dalis - taip, kad turėtumėte keturis lygius torto lakštus. Jeigu kepsite per du kartus. Kiekvieną iškeptą biskvitą padalinkite pusiau.
8.
Ruošiame šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužiame gabalėliais.
9.
Grietinėlę supilame į prikaistuvį ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol kraštuose ims kilti grietinėlės burbuliukai. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą, sudedame sviestą. Paliekame kelioms minutėms pastovėti, kol šokoladas aptirps.
10.
Išmaišome, kol taps vientisos konsistencijos. Supilame tamsų romą ir dar kartą permaišome.
11.
Paruoštu šokoladiniu kremui aptepame kiekvieno biskvito paviršių. Dedame į šaldytuvą, kol šokoladas sustings.
12.
Paruošiame vyšnių įdarą. Vyšnias suberiame į prikaistuvį ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol vyšnios pradės leisti savo sultis. Suberiame cukrų ir, maišant, kaitiname toliau, kol cukrus ištirps.
13.
Į mažą dubenėlį nupilame kelis šaukštus skysčio nuo vyšnių. Suberiame į jį krakmolą ir gerai išmaišome, kol neliks krakmolo gumulėlių.
14.
Supilame ištirpintą krakmolą atgal į puodą su vyšniomis. Užviriname vyšnių masę ir paverdame dar minutę. Nukeliame puodą nuo ugnies, supilame tamsų romą ir gerai išmaišome. Paliekame kambario temperatūroje, kas vyšnių įdaras visiškai atvėstų.
15.
Paruošiame maskarponės kremą. Į dubenį sudedame maskarponę ir supilame grietinėlę. Plakame elektriniu plaktuvu, kol kremas pradės tirštėti. Suberiame cukraus pudrą ir pabaigiame plakti kremą, kol šis taps purus.
16.
Surenkame tortą. Pirmąjį šokoladu apteptą biskvitą dedame ant didelės lėkštės ar padėklo, kuriame patieksime tortą. Apjuoskite jį metaliniu torto žiedu, kuris padės gražiai susluoksniuoti tortą ir sustingti jam gražios taisyklingos formos. Biskvitą patepkite maskarponės kremu. Ant kremo dėkite ir paskirstykite dalį vyšnių įdaro. (Man atrodo aš šiuos žingsnius sumaišiau vietomis, bet skonis, tikiu, nuo to nei kiek nenukentėjo). Ant viršaus dedame antrąjį biskvitą ir lengvai paspaudžiame. Tepame maskarponės kremu, dedame vyšnių įdaro. Ant viršaus dedame trečiąjį biskvitą ir lengvai paspaudžiame. Tepame maskarponės kremu, dedame vyšnių įdaro. Kadangi tai mano buvo paskutinis biskvitas tai jį patepiau tik maskarponės kremu. Ant viršaus keliaus 4 biskvitas, kurį jau tik patepsite maskarponės kremu.
17.
Sukonstruotą tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame ten pastovėti per naktį. Puošiame kaip tik širdis geidžia.
Patarimai:
Iškepusi supratau, kad padariau didžiausią klaidą, jog kepiau iškart visą biskvitą. Labai vargau, kol bandžiau supjaustyti. Pavyko tik į 3 dalis, nors reikėtų 4 biskvito lakštų. Tad mano tortas šiek tiek žemesnis. Todėl tikrai rekomenduoju kepti biskvitą per du kartus. Bus daug patogiau ir lengviau.
Kepimo forma 22 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital