Tobuli makaronai su pomidorais ir baklažanais „Alla Norma“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Makaronai su pomidorais baklažanasi Alla Norma
Makaronai su pomidorais baklažanasi Alla Norma
Makaronai su pomidorais baklažanasi Alla Norma
Autorius apie receptą: Kokio nuostabumo pavadinimas – Alla Norma. Tik visiems jis skamba skirtingai, vieniems asociacija su žymia opera, kitiems, kietai tariantiems „l“ raidę, tai slaviškas vardas, Kokio nuostabumo pavadinimas – Alla Norma. Tik visiems jis skamba skirtingai, vieniems asociacija su žymia opera, kitiems, kietai tariantiems „l“ raidę, tai slaviškas vardas, o tiems, kurių tarpe ir aš, atrodo, kad tai itališka norma, kuri reiškia, kad bus labai gardu. Taip ir yra, tad kai tik atsiranda sąlyginai nebrangių baklažanų, imuosi Alla Norma makaronų, teisingiau sakant pastos. Tai pasta su baklažanais ir šviežių pomidorų padažu, kildinama iš Sicilijos. Kaip visad itališkuose patiekaluose nėra vingrybių, viskas pavyksta ne tik restorano šefui, bet ir eiliniam kulinarui. Ši pasta puikiai tiks ne tik vegetarams, jei valgytojų kompanija mišri – Alla Norma gali būti puikiu garnyru prie grill kepsnio ar maltinio. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų makaronų (naudojau Penne tipo)
200 gramų baklažanų (apytikriai)
2 vienetai svogūnų (didesnių)
4 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
1 šaukštelis aštrių prieskonių mišinys
2 šaukšteliai druskos (+ 1 šaukšto virimui)
1 šaukštelis druskos
1 pundelis kalendros (arba petražolių)
pagal skonį sūrio (kietojo, fetos, brinzos ar kito mėgstamo)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kaičiu puodą su 3 litrais vandens, jį pasūdau 1 šaukštu druskos ir laukiu kol užvirs.
2.
Tuo metu baklažaną supjaustau pusriekėmis ir pabarstau druska, truputį pamaišau ir palieku ramybėje.
3.
Svogūnus ir pomidorus supjaustau nedideliais kubeliais, žoleles smulkiai sukapoju, naudoju ir kotus.
4.
Keptuvėje stipriai įkaitinu aliejų, baklažanus ranka nusunkiu nuo susidariusių sulčių ir dedu į keptuvę, kepu kol kiek paruduoja ir sudedu į lėkštę.
5.
Toje pačioje keptuvėje vėl kaitinu aliejų, jame apkepinu svogūnus, beriu pomidorų kubelius, prieskonius, druską ir pusę žolelių ir pilu puodelį skysčio iš puodo, kuriame verda makaronai. Kaitinu pamaišant, kol viskas suminkštėja. Panašiu metu jau būna išvirę makaronai, juos supilu į koštuvą ir mentele pamaišau, kad nesuliptų.
6.
Padažo masę sudedu į virtuvinio kombaino indą su peiliais ir susmulkinu iki tyrės.
7.
Į puodą, kuriame virė makaronai, grąžinu makaronus, pilu padažą ir baklažanus, lėtai kaitinant sumaišau ir išjungusi kaitrą, dengiu dangtį ir palieku bent 15 minučių.
8.
Tiekiant beriu likusių žolelių ir mėgiamo sūrio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital