Tiramisu skonio vyniotinis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tiramisu skonio vyniotinis
Autorius apie receptą: Labai labai skanus, jei mėgstate Tiramisu ar desertus su kava, tai būtinai išbandykite. Kepiau 40 x 30 cm kepimo formą. Labai labai skanus, jei mėgstate Tiramisu ar desertus su kava, tai būtinai išbandykite. Kepiau 40 x 30 cm kepimo formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį kakavos
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės
50 gramų juodojo šokolado
3 šaukšteliai tirpios kavos (arba pagal skonį)
pagal skonį cukraus pudros
Sulaistymui:
70 mililitrų kavos (stiprios)
1 šaukštas konjako (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, vanilę, druską ir 6 - 7 minutes plakti iki purios masės. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai permaišyti.
2.
Kepimo formą (naudojau 40 x 30 cm) ištiesti kepimo popieriumi (jei norite, galite šiek tiek patepti aliejumi). Sudėti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 - 15 minučių.
4.
Iškepusį biskvitą perdėti ant švaraus kepimo popieriaus ir atsargiai susukti į vyniotinį, palikti atvėsti.
5.
Kremui į puodą pilti 50 ml grietinėlės, šiek tiek pašildyti, berti tirpią kavą ir palikti iki kol visiškai ištirps. Tuomet atidėti iki kol atvės, tuomet supilti į dubenėlį.
6.
Į dubenį su atvėsusia grietinėle pilti likusią grietinėlę, dėti maskarponės sūrį, berti cukraus pudrą ir viską išplakti iki vientisos masės, tuomet smulkia tarka įtarkuoti juodą šokoladą, permaišyti.
7.
Atvėsusį biskvitą išvynioti, padėti ant maistinės plėvelės.
8.
Aplaistymui į dubenėlį pilti kavą, konjaką ir išmaišyti. Apšlakstyti biskvitą. Dėti kremo masės (pagal poreikį pasilikti papuošimui ir aptepimui), paskirstyti per visą plotį, suvynioti vyniotinį ir apsukti maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą 4 - 5 valandoms arba visai nakčiai.
9.
Vyniotinį aptepti likusiu kremu, papuošti, pabarstyti kakava ir mėgautis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital