Tinginių balandėliai pievagrybių padaže

AUTORIUS:
Alina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Tinginių balandėliai pievagrybių padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Galima ir taip! Mūsų šeimai tai du mėgstami dalykai viename - tinginių balandėliai patroškinti kreminiame prievagrybių padaže. Paruošti paprasta, o valgyti labai sotu. Galima ir taip! Mūsų šeimai tai du mėgstami dalykai viename - tinginių balandėliai patroškinti kreminiame prievagrybių padaže. Paruošti paprasta, o valgyti labai sotu. Alina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų vištienos faršo (arba kalakutienos ar kiaulienos)
1/4 vieneto kopūstų (nedidelio)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus
Padažui:
200 mililitrų sultinio (ar vandens + kubelio kokybiško sultinio)
100 gramų pievagrybių
50 gramų sviesto
3 šaukštai grietinėlės (arba 1 šaukšto grietinės)
2 šaukštai kvietinių miltų (be kaupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstą supjaustyti labai siaurais ruoželiais, svogūną smulkiai sukapoti.
2.
Į faršą įmušti kiaušinius, berti džiūvėsėlius, prieskonius, sudėti svogūnus ir kopūstą. Viską labai gerai išminkyti. Palikti 10 minučių pastovėti.
3.
Drėgnais delnais formuoti maltinukus ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Jei masė pernelyg drėgna, galima berti papildomai džiūvėsėlių. Iškepusius atidėti.
4.
Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais.
5.
Gilioje didesnėje keptuvėje arba troškintuve ištirpinti sviestą, sudėti pievagrybius ir apkepti. Suberti miltus ir, maišant, pakepinti, kol neliks sausų miltų. Dalimis pilti sultinį, maišyti, kol padažas sutirštės.
6.
Balandėlius sudėti atgal į keptuvę, uždengti dangčiu, kaitrą sumažinti iki minimalios. Troškinti apie 20 - 30 minučių. Supilti grietinėlę ir permaišyti.
AUTORIUS: Alina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital