Teriyaki sojų faršo kukuliukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Teriyaki sojų faršo kukuliukai
Teriyaki sojų faršo kukuliukai
Teriyaki sojų faršo kukuliukai
Teriyaki sojų faršo kukuliukai
Autorius apie receptą: Mėgstantiems Azijos virtuvę ir pikantiškus jos skonius, šis receptas tikrai patiks! Jo išskirtinumo paslaptis – teriyaki padažas. Pasigaminti jį namuose visai nesudėtinga, Mėgstantiems Azijos virtuvę ir pikantiškus jos skonius, šis receptas tikrai patiks! Jo išskirtinumo paslaptis – teriyaki padažas. Pasigaminti jį namuose visai nesudėtinga, o jei labai skubate – jau paruošto padažo galite įsigyti daugelyje didesnių maisto prekių parduotuvių. Teriyaki padažo panaudojimas itin universalus – juo gardinti galima daug įvairių patiekalų. Šįkart siūlome išbandyti augalinius teriyaki kukuliukus. Kukuliukams rinkitės „Naturli“ formuojamą sojų faršą. Kepami kukuliukai nepraras savo formos ir nesubyrės, net jei nenaudosite kiaušinio ar kitų „surišančių“ produktų. Iškepę jie bus minkšti, sultingi, o aplieti teriyjaki padažu įgaus pikantiško skonio, būdingo azijietiškiems patiekalams. Skaniausia kukuliukus patiekti su ryžiais, apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Padažui:
125 mililitrai sojos padažo
65 mililitrai vandens
50 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai vandens (šalto)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas imbiero (šviežio, tarkuoto)
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Kukuliams:
300 gramų sojos faršo (naudojau „Naturli“ formuojamą)
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (džiovintų)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Kepimui:
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau augalinę sviesto alternatyvos „Vegan Block“)
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (virtų)
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite teriyaki padažą. Nedideliame puode sumaišykite sojų padažą, vandenį, rudąjį cukrų, smulkiai tarkuotus imbierą ir česnako skilteles, klevų sirupą, ryžių actą ir sezamų aliejų. Kaitinkite, kartais pamaišydami, virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite ugnį ir leiskite padažui užvirti.
2.
Atskirame dubenėlyje šluotele išmaišykite du šaukštus vandens su kukurūzų krakmolu, kol šis ištirps. Supilkite į puodą su verdančiu padažu ir nuolat maišydami kaitinkite dar apie minutę, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
3.
Iškepkite kukuliukus. Sojų faršą sumaišykite su visais likusiais ingredientais. Semkite po šaukštelį masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius apvalius kukuliukus.
4.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Sudėkite kukuliukus ir iškepkite, vis paversdami, kad tolygiai apkeptų iš visų pusių.
5.
Iškeptus kukuliukus sumaišykite su teriyaki padažu.
6.
Patiekite. Į lėkštes dėkite po kelis šaukštus virtų ryžių, ant viršaus – kukuliukų su teriyaki padažu. Apiberkite saujele sezamų sėklų ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital