Tempuroje kepta vištiena su tobulu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tempuroje kepta vištiena su tobulu padažu
Tempuroje kepta vištiena su tobulu padažu
Tempuroje kepta vištiena su tobulu padažu
Autorius apie receptą: Patiekalo akcentas - puri ir traški tempura bei kreminis kario padažas.Patiekti siūlome su azijietiškomis raudonojo kopūsto salotomis ir ryžiais. Ruošiant receptą, svarbu Patiekalo akcentas - puri ir traški tempura bei kreminis kario padažas.Patiekti siūlome su azijietiškomis raudonojo kopūsto salotomis ir ryžiais. Ruošiant receptą, svarbu atkreipti dėmesį į gruzdinimo etapą. Pirmiausia, aliejus turi būti visiškai apsėmęs vištienos gabalėlius, o jo temperatūra turi laikytis apie 180°C. Esant per mažai aliejaus temperatūrai, tešla prisigers riebalų, o per didelei – išorė perkeps, nespėjus iškepti vidui. Išėmus vištieną iš aliejaus, ją reiktų dėti ant grotelių, kad tešla išliktų traški, o riebalų perteklius nuvarvėtų (jį taip pat galima sugerti rankšluostiniu popieriumi). Beje, tempuros mišinį reikia maišyti su lediniu vandeniu prieš pat pradedant kepti. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų rapsų aliejaus (arba kitokio, gruzdinimui)
400 gramų vištienos filė
140 mililitrų vandens (ledinio)
100 gramų ryžių
80 gramų „City Taste“ tempūra mišinys (naudojau „Thailand Tempura“)
1 sauja svogūnų laiškų
2 skiltelės žaliųjų citrinų
3 šaukštai kvietinių miltų (kupinų)
2 šaukštai sojos padažo
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio druskos (+žiupsnio ryžiams virti)
1 šaukštas sezamų aliejaus (skrudintų)
Padažui:
125 mililitrai vištienos sultinio
70 mililitrų kokosų pieno (tiršto)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
1 šaukštelis sojos padažo
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis kario prieskonių
1 šaukštelis kvietinių miltų
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
Salotoms:
100 gramų raudongūžių kopūstų
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų)
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas sojos padažo
1/4 skiltelės žaliųjų citrinų (išspaustų sulčių)
1 šaukštelis sezamų aliejaus (skrudintų)
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis sezamo sėklų
Patiekiant:
1 žiupsnelis sezamo sėklų
1 saujelė svogūnų laiškų
pagal poreikį žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną sumaišome su 2v.š. sojos padažo, druska ir pipirais. Marinuojame, kol ruošime kitus ingredientus.
2.
Pasigaminame salotas: sumaišome salotų padažo ingredientus (sojospadažą, žaliosios citrinos sultis, skrudintų sezamo sėklų aliejų, tarkuotą imbierą ir česnaką, cukrų bei sezamo sėklas) kartu su juostelėmis pjaustytu kopūstu ir smulkintais svogūnų laiškais.
3.
Išverdame ryžius pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Ryžiams išvirus, pilame į juos 1v.š. skrudintų sezamų aliejaus ir gerai išmaišome.
4.
Ruošiame kario padažą: įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepame smulkintą svogūną. Tuomet pridedame tarkuotą imbiero šaknį bei česnaką ir kepame apie minutę. Beriame kario, ciberžolės prieskonius, miltus, maišydami dar šiek tiek pakaitiname. Toliau maišydami pilame sultinį, kokosų pieną, sojos padažą, beriame cukrų. Jei norisi vientisos konsistencijos padažo, šiek tiek pravėsus, jį sutriname maistos mulkintuvu.
5.
Tempuros mišinį sumaišome su lediniu vandeniu (mišinį ruošiame prieš pat gruzdinimą).
6.
Įkaitiname puodą ar gilią keptuvę kartu su aliejumi (naudojau 17 cm skersmens puodą). Aliejus turi įkaisti iki 180°C.
7.
Vištienos filė juosteles apvoliojame miltuose, merkiame į paruoštą tešlą, nuvarviname perteklių ir atsargiai, naudodami virtuvines žnyples ar valgymo lazdeles, dedame į įkaitintą aliejų. Gruzdiname dalimis, po kelias vištienos juosteles, apie3 4 min. Išėmę iškepusią vištieną, dedame ją ant atvėsimui skirtų grotelių.
8.
Patiekiame vištieną kartu su ryžiais, salotomis, kario padažu, žaliosios citrinos skiltelėmis. Beriame smulkintų svogūnų laiškų ir sezamo sėklų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital