Tartas su grikių kruopų koše

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tartas su grikių kruopų koše
Autorius apie receptą: Žiema, tai tinkamiausias metų laikas gaminti kruopas ir atrasti senolių receptus iš naujo, o šaltais žiemos vakarais sušildyti namiškius savo improvizuota vakariene, kuri Žiema, tai tinkamiausias metų laikas gaminti kruopas ir atrasti senolių receptus iš naujo, o šaltais žiemos vakarais sušildyti namiškius savo improvizuota vakariene, kuri mintimis nuneš mus į protėvių laikus. Receptas tai mano improvizacija iš turimų namuose produktų, kai viskas jau išbandyta šimtus kartų ir norisi kažko naujo. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
125 gramai sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai vandens (ledinio)
Įdarui:
100 gramų grikių
100 mililitrų grietinėlės (30% riebumo)
100 gramų lydyto sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
30 gramų žaliųjų lęšių
2 skiltelės česnako
1 šaukštas moliūgų sėklų
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį druskos
Pabarstymui:
pagal poreikį fermentinio sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai supjaustykite sviestą kubeliais.
2.
Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, sudėkite sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinių trynius, supilkite vandenį ir dar įjunkite virtuvinį kombainą kelioms sekundėms, kad susimaišytų produktai.
3.
Ant stalo paberkite truputi miltų, išimkite tešlą iš kombaino ir truputį paminkykite. Suformuokite tešlos kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
4.
Įdarui atskirai išverdame grikių kruopas bei žaliuosius lęšius pasūdytame vandenyje.
5.
Sausoje keptuvėje pakepiname šiek tiek moliūgų sėklas.
6.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.
7.
Sumaišome išvirtus grikius, lęšius, moliūgų sėklas bei kepta svogūną. Įpilame grietinėlę, įmušame kiaušinį, sudedame smulkiai sukapotą česnaką bei lydytą sūrį. Viską gerai išmaišome.
8.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 3 cm storio lakštą. Lakštas turi būti 2-3 cm didesnio skersmens nei kepimo forma. Įklokite tešlos lakštą į kepimo formą ir gražiai užspauskite visus kraštus. Subadykite visą paviršių šakute ir padėkite į šaldytuvą 15 min.
9.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Išimkite kepimo formą su tešla iš šaldytuvo. Kepkite orkaitėje apie 10 min. Tada išimkite, dėkite paruoštą įdarą ir grąžinkite atgal į orkaitę dar 20-30 min. Likus 5 min iki kepimo pabaigos galite pabarstyti ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio.
Patarimai:
Nurodytas ingredientų kiekis skirtas 22-24cm skersmens apskritai tarto/pyrago formai arba dviem po 12 cm skersmens.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital