Tarkuotų bulvių bandelės (kleckai) su spirgučiais ir kukulių sriuba su pienu
AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 4)
Autorius apie receptą:
Mano mama nemėgsta cepelinų. Bet virdavo tarkuotų bulvių bandeles, kartu ir kukulių padarydavo. Tiek bandeles, tiek kukulius gamindavo iš tos pačios tešlos, kartu, todėl ir
Mano mama nemėgsta cepelinų. Bet virdavo tarkuotų bulvių bandeles, kartu ir kukulių padarydavo. Tiek bandeles, tiek kukulius gamindavo iš tos pačios tešlos, kartu, todėl ir recepto aprašymas vienas.
(...daugiau)(...mažiau)
Mindaugas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
8 vienetai
bulvių
(didesnių)
250 gramų
pieno
1 vienetas
svogūnų
50 gramų
sūdytų lašinių
1 šaukštelis
druskos
1 šaukštelis
krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuskusti bulves, sutarkuoti ir gerai nusunkti. Sudėti krakmolą nuo skysčio, kelis žiupsnius druskos ir dar kupiną šaukštelį krakmolo. Masę gerokai paminkyti.
2.
Gnybti masės ir formuoti bandeles ir kukulius.
3.
Dėti į pasūdytą labai verdantį vandenį. Virti 10-12 min.
4.
Lašinius ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje.
5.
Į dubenį įsidėti kukulių, įsipilti ir skysčio kuriame virė. Įsipilti nelabai šalto pieno, pamaišyti ir jau galima valgyti, nes temperatūra išeina labai gera. Galima dar dėti sviesto. Seniau valgyti pradėdavo nuo sriubos.