Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
Autorius apie receptą: Dievinu Azijos virtuvę, tad šiandien dalinuosi paprastu ir greitai pagaminamu patiekalu - raudonojo kario sriuba su makaronais ir vištiena! Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, Dievinu Azijos virtuvę, tad šiandien dalinuosi paprastu ir greitai pagaminamu patiekalu - raudonojo kario sriuba su makaronais ir vištiena! Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, kuri atstos visus restoraninius variantus, o geriausia, jog pasiruošti ją galėsite, kada tik užsimanysite ir daug pigiau bei gausis didesnis kiekis. Beje, jei norite vegetariško varianto, vištieną keiskite papildomomis daržovėmis, pavyzdžiui įdėkite brokolį ar pievagrybių. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1200 mililitrų vištienos sultinio (arba pagal norimą tirštumą)
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
130 gramų ryžių makaronų (galima keisti kitokiais mėgiamais)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos (didesnės arba 2 mažesnių)
3 skiltelės česnako
3 šaukštai raudonosios kario pastos (arba pagal skonį, žr. patarimus)
2 šaukštai žuvies padažo (arba pagal skonį, galima nedėti)
1 šaukštas imbiero (šviežio, smulkiai tarkuoto)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
2 šaukšteliai cukraus (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai kokosų aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: vištieną supjaustyti kubeliais arba juostelėmis, sudėti į dubenį, pagardinti trupučiu druskos ir pipirų, išmaišyti; svogūną ir česnaką susmulkinti, papriką supjaustyti kubeliais arba juostelėmis.
2.
Puode įkaitinti šaukštą aliejaus, sudėti vištieną ir kepti ant aukštesnės kaitros iki švelniai apskrus (maždaug 2-3 minutes, iškepti neturi). Apkepintą vištieną išimti iš puodo ir atidėti.
3.
Puode įkaitinti dar šaukštą aliejaus, suberti svogūną ir maišant kepti 4-5 min iki suminkštės. Suberti smulkiai kapotą česnaką ir smulkintą papriką, maišant pakepinti 2-3 min.
4.
Į puodą su daržovėmis dėti raudonojo kario pastą ir tarkuotą imbierą, maišant pakepinti iki pasklis aromatas (maždaug 1 min).
5.
Supilti vištienos sultinį, į puodą grąžinti vištieną, užvirti. Tada sumažinti kaitrą ir virti apie 5 min. Supilti kokosų pieną ir užkaitinti beveik iki užvirimo.
6.
Į puodą su sriuba pilti žuvies padažą ir berti rudąjį cukrų, išmaišyti. Sudėti makaronus ir pakaitinti ant nedidelės kaitros iki makaronai suminkštės (maždaug 3-5 min, priklausomai nuo jų rūšies).
7.
Sriubą nuklti nuo kaitros, įspausrti žaliosios citrinos sultis ir išmaišyti. Patiekiant pabarstyti kalendromis.
Patarimai:
Papildomai į sriubą galite įdėti ir kitų mėgiamų daržovių, pvz. riekelėmis pjaustytų pievagrybių, morkos riekelių ar brokolio žiedynų.
Kario pastos kiekis. Skirtingų kario pastų skonio intensyvumas ir aštrumas skiriasi, tad jei nemėgstate aštriai, gaminimo pradžioje geriau dėkite tik šaukštą pastos ir papildomai jos pagal skonį įdėkite baigdami virti sriubą.
Vietoje vištienos krūtinėlės tinka ir šlaunelių mėsa, tik ją virkite šiek tiek ilgiau.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Karina
2024-02-02 17:25
Sveiki, dedant pievagrybių, ar reikia juos apkepinti? ATSAKYTI
Gabija
2024-01-19 14:26
labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital