Švilpikai su grybų įdaru - "knygutės"

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Švilpikai su grybų įdaru - "knygutės"
Autorius apie receptą: Šį patiekalą Mamytė visada gamindavo Kūčioms. Švilpikus iš tokios tešlos kepdavo dažniau, bet su grybų įdaru tik vieną kartą metuose. Ši tradicija tebegyvuoja mūsų Šį patiekalą Mamytė visada gamindavo Kūčioms. Švilpikus iš tokios tešlos kepdavo dažniau, bet su grybų įdaru tik vieną kartą metuose. Ši tradicija tebegyvuoja mūsų šeimoje iki dabar. Mano anūkėlės grybų nemėgsta, bet "knygutes" per Kūčias valgo noriai, joms labai patinka pavadinimas. Kadangi patiekalas ruošiamas Kūčioms, kitam patiekalui verdami džiovinti baravykai, į šio patiekalo grybus pilu baravykų nuoviro. Jei neturime miško grybų, galima naudoti ir pievagrybius. Patiekalas gardus ir karštas, ir šaltas. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai bulvių
1 stiklinė kvietinių miltų (apytikriai)
Įdarui:
1 stiklinė miško grybai (virtų)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti.
2.
Grybų įdarui virtus miško grybus sumalti, svogūną smulkiai supjaustyti.
3.
Maltus grybus ir svogūną pakepinti keptuvėje ant aliejaus, pagardinti druska ir maltais pipirais.
4.
Bulves nulupti, sumalti, įberti druskos, miltų, išminkyti, iškočioti lakštą. Tikslų miltų kiekį nurodyti sunku, reikia berti tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir galima būtų kočioti. Supjaustyti stačiakampiais gabalėliais. Ant pusės gabalėlio uždėti grybų įdaro, užlenkti - suformuoti "knygutes".
5.
Apkepti keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital