Šventiniai meduolių skonio keksiukai

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šventiniai meduolių skonio keksiukai
Šventiniai meduolių skonio keksiukai
Šventiniai meduolių skonio keksiukai
Šventiniai meduolių skonio keksiukai
Autorius apie receptą: Nuo senų laikų per Kalėdas buvo įprasta kepti daug saldžių kepinių: pyragų, sausainių, bandelių su riešutais, medumi, spanguolėmis, o aš šiandien Jums pristatau savo Nuo senų laikų per Kalėdas buvo įprasta kepti daug saldžių kepinių: pyragų, sausainių, bandelių su riešutais, medumi, spanguolėmis, o aš šiandien Jums pristatau savo šventinius keksiukus. (...daugiau) Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
280 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
150 gramų cukraus
4 šaukštai medaus
3 šaukštai kakavos
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
3 šaukštai spanguolių džemo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
Papuošimui:
1 pakelis glajaus (baltas, cukraus)
pagal poreikį spanguolių
pagal poreikį migdolų drožlių
pagal poreikį rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, beriame cukrų ir kakavos miltelius, viską permaišome, tada beriame meduolių prieskonius, cinamoną bei dedame medų. Viską gerai permaišome ir kaitiname porą minučių ant mažos ugnies (neužverdame). Nuimame nuo ugnies. Supilame kambario temperatūros pieną ir dedame spanguolių džemą. Maišome, kol visi ingredientai susijungs į vieną masę. Paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Atskirame inde suplakame kiaušinius šakute.
3.
Į didesnį puodą perdedame mūsų masę iš prikaistuvio ir į ją supilame kiaušinius, beriame kepimo miltelius bei miltus. Maišome, kol viskas susijungs į vieną masę.
4.
Tešlą supilstome į keksiukų formeles (patariu naudoti silikonines).
5.
Kepame apie 15-20 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6.
Puošiame: kiekvieno keksiuko viršų aptepame glajumi, uždedame kelias spanguoles, rozmariną bei pabarstome migdolų drožlėmis. Migdolų drožles patariu prieš tai šiek paskrudinti ant sausos keptuvės, bus gražesnės spalvos ir labiau traškios.
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital