Šventinė karkos šaltiena

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šventinė karkos šaltiena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas kiaulienos karkos (didesnės)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį krapų
pagal skonį petražolių
pagal poreikį želatinos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karką gerai nuplauti, įdėti į puodą, užpilti vandeniu ir užvirti. Užvirus vandeniui, ugnį sumažinti, nugriebti susidariusias putas, įberti druskos, pipirų, įdėti lauro lapą ir svogūną.
2.
Virti ant mažos ugnies apie 2.5-3 valandas, priklauso nuo karkos dydžio. Likus 20 minučių iki virimo pabaigos, įdėti nuskustas ir į kelias dalis perpjautas morkas.
3.
Mėsai išvirus ją nuimti nuo kaulo, supjaustyti ir sudėti į norimą indą. Griežinėliais supjaustyti virtas morkas ir įmaišyti į mėsą.
4.
Sultinį perkošti, įberti smulkintus žalumynus, įspausti česnaką, įmaišyti želatiną (jos dedu truputį mažiau nei nurodyta ant pakuotės, pagal skysčio mililitrų kiekį) ir užpilti ant mėsos. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia visai nakčiai.
Patarimai:
Želatinos dėti nebūtina, aš mėgstu, kad šaltiena būtų tvirta ir gerai pjaustytųsi, todėl dedu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital