Švelnutėlė moliūgų tyrė su čija sėklomis, apelsinais ir kokosų pienu
AUTORIUS:
Rūta
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 7)
Autorius apie receptą:
Nuostabi švelnutėlė moliūgų tyrė paskaninta kokosų pienu. Puikiai tinka gardinti jogurtą, ledus, košes ar valgyti vieną.
Nuostabi švelnutėlė moliūgų tyrė paskaninta kokosų pienu. Puikiai tinka gardinti jogurtą, ledus, košes ar valgyti vieną.
Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų
moliūgų
2 vienetai
apelsinų
50 mililitrų
kokosų pieno
(riebaus)
4 šaukštai
medaus
20 gramų
chia (ispaninio šalavijo) sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą ir apelsinus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Išimkite apelsino kauliukus.
2.
Virkite puode su mažu kiekiu vandens, vis pamaišydami iki suminkštės. Dėkite medų ir čija sėklas (karštame skystyje jos išbrinks kur kas greičiau).
3.
Palaukite, kol visiškai atvės ir supilkite riebų kokosų pieną.
Patarimai:
•
Jei norite, jog tyrė išsilaikytų ilgiau, laikykite ją šaldytuve be kokosų pieno. Su kokosų pienu sumaišykite tik tiek tyrės, kiek suvalgysite per vieną parą.
•
Kokosų pieną pilkite tik į visiškai atšalusią tyrę, kitaip gali susiformuoti kokosų pieno siūleliai. Jei taip nutiko, nesijaudinkite, skoniui jie neturi jokios įtakos.