Autorius apie receptą:
Pabandžiau ir nenusivyliau, kepiau jau ne vieną kartą. Labai lengva ir greita pagaminti, reikia tik kelių produktų. Recepte nenaudojami kvietiniai miltai, gausu baltymų ir labai
Pabandžiau ir nenusivyliau, kepiau jau ne vieną kartą. Labai lengva ir greita pagaminti, reikia tik kelių produktų. Recepte nenaudojami kvietiniai miltai, gausu baltymų ir labai sotu. Puikiai tiks sveikiems priešpiečiams, o galbūt ir pietums į darbą ar mokyklą.
(...daugiau)(...mažiau)
Rugilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų
varškės 9%
250 gramų
pilnagrūdžių avižų dribsnių
3 vienetai
kiaušinių
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 šaukštelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižas kombainu sumalti, kol išeis kažkas panašaus į miltus.
Iš masės formuoti norimo dydžio duoneles - bandeles ir dėti ant kepimo popieriumi ar aliejumi, sviestu pateptos kepimo skardos.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Valgyti šiltas ar atvėsusias. Laikyti sandariame inde, kad krašteliai nesukietėtų.
Patarimai:
•
Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina 6 bandelės. Vienoje jų yra 150-200 kcal ir 8-12 g baltymų.
•
Jei namuose neturite 3 kiaušinių, tiks kiek turite. Ir 2 kiaušiniai, ir 1 kiaušinis. Svarbu, kad kažkas sulipintų masę.
•
Iškepusią duonelę rekomenduoju perpjauti pusiau. Dvi puseles galima panaudoti kaip burgerių bandeles ar paprasčiausiai vieną duonelės pusę pagardinti mėgstamais pagardais (užtepėlėmis, kumpeliu, daržovėmis...). Bandelė tinka vietoje duonos.