Sveikesnis pyragas su moliūgu, obuoliais, slyvomis

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sveikesnis pyragas su moliūgu, obuoliais, slyvomis
Autorius apie receptą: Šio pyrago receptą sukūriau, užsigeidusi sveikesnio saldėsio. Išbandykit ir jūs - gardus pyrago kąsnelis pamalonins gomurį ir sušildys jus vėsią rudens dieną. Pyragą Šio pyrago receptą sukūriau, užsigeidusi sveikesnio saldėsio. Išbandykit ir jūs - gardus pyrago kąsnelis pamalonins gomurį ir sušildys jus vėsią rudens dieną. Pyragą siūlau ragauti tik kitą dieną, nes bus intensyvesnis, sodresnis, “susigulėjęs” skonis. Galima improvizuoti keičiant riešutus, ghi sviestą į kokoso aliejų, agavos sirupą į kitą saldiklį ar net cukrų, vietoje bolivinės balandos įberti daugiau speltos miltų, vietoj acto - citrinos ar apelsino sulčių. (...daugiau) Birutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
350 gramų obuolių (nuluptų, be sėklų )
300 gramų slyvų (be kauliukų)
200 gramų sviestinio moliūgo (arba muskatinio)
100 gramų bruknių
150 mililitrų agavos sirupo (arba klevų)
1.5 saujos lazdyno riešutų
2 šaukšteliai balkšvojo gysločio luobelių
1 šaukštelis obuolių acto (natūralaus)
1 žiupsnelis druskos
Trupiniams:
150 gramų migdolų miltų
100 gramų pilno grūdo speltų miltai
100 mililitrų agavos sirupo (arba klevų)
80 gramų ghee sviesto
50 gramų bolivinių balandų (miltų)
1.5 šaukštelio prieskonių mišinio (muskato, kardamono, ilgojo pipiro, gvazdikėlių miltelių)
0.5 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus su sviestu sutrinti tarp pirštų, kol pasidarys lyg smulkus smėlis. Į masę suberti prieskonius, išmaišyti, supilti 100 ml sirupo ir sutrinti tarp pirštų iki pasidarys kaip drėgnas smėlis. Tris ketvirtadalius trupinių suberti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas keturgubu sviestiniu popieriumi (nes trupiniai greitai apdega), lengvai paspausti, kad pyrago padas būtų tankesnis, vientisesnis.
2.
Slyvas perpjauti pusiau, pašalinti kauliukus.
3.
Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Obuolius taip pat sutarkuoti burokine tarka ir apšlakstyti actu. Sumaišyti tarpusavyje kartu su bruknėmis, įberti druskos, supilti 150 ml sirupo, suberti gysločio luobeles ir gerai išmaišyti. Šią masę sukrėsti į formą ant trupinių, ant jos sudėlioti slyvų puseles ir apibarstyti likusiais trupiniais, paberti išlukštentus lazdyno riešutus. Uždengti viršų folga.
4.
Kepti 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5 val, priklauso nuo orkaitės. Likus apie 10-15 minučių iki kepimo pabaigos nuimti foliją, kad apskrustų pyrago viršus.
AUTORIUS: Birutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ruta
2022-10-24 12:02
Juokingiausia, kad pirmieji du vertintojai jau įvertino vos spėjus patalpinti receptą. Nė neragavus galima spręsti apie skonį? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital