Sveikas avižų pyragas su obuolių sluoksniu ir riešutais

AUTORIUS:
Rugilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sveikas avižų pyragas su obuolių sluoksniu ir riešutais
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamas ir sveikas avižų pyragas su obuolių sluoksniu ir riešutais primena tradicinį obuolių pyragą. Tik šis avižų pyragas yra be kvietinių miltų, be Lengvai pagaminamas ir sveikas avižų pyragas su obuolių sluoksniu ir riešutais primena tradicinį obuolių pyragą. Tik šis avižų pyragas yra be kvietinių miltų, be pridėtinio cukraus ir be bananų, kurie būdingi sveikų saldėsių sudėtyje. Pyragui nereikia jokių įmantrių produktų - tik viskas kas yra namuose! Pasimėgaukite kąsneliu pyrago be sąžinės graužaties! (...daugiau) Rugilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
3 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinės pieno (mėgstamo)
2/3 stiklinės džiovintų vaisių ir riešutų mišinio
1/3 stiklinės graikiško jogurto (arba natūralaus)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai medaus
1.5 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis malto cinamono
pagal skonį malto muskato (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 stiklinės obuolių (pjaustytų)
1 stiklinė vandens
10 gramų sviesto
1 šaukštelis medaus
0.5 šaukštelio kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės pastos (nebūtina)
pagal skonį malto muskato (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame tešlą. Avižinius dribsnius sumalame kombainu iki labai smulkių dribsnių.
2.
Į avižas beriame cinamoną, maltą muskatą, druską, pilame alyvuogių aliejų, dedame medų ir mušame kiaušinius. Išmaišome. Pilame pieną ir dedame graikišką jogurtą, įmaišome riešutus ir džiovintus vaisius. Tešlą paliekame brinkti bent 15 min.
3.
Kol tešla brinksta pasiruošiame obuolius. Juos nuskutame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome smulkiais kubeliais.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą su cinamonu ir maltu muskatu. Tada sudedame pjaustytus obuolius ir kelias minutes pakepiname. Po truputį supilame 3/4 puodelio vandens (likusią vandens dalį supilsime vėliau). Obuolius su vandeniu pakepame, kol obuoliai pradės minkštėti. Tada sudedame medų ir pagardiname vanilės pasta.
5.
Obuoliams suminkštėjus, kukurūzų krakmolą sumaišome su likusia vandens dalimi - 1/4 puodelio. Šį vandens ir krakmolo mišinį įpilame į suminkštėjusius obuolius ir toliau kepiname, kol vanduo su obuoliais šiek tiek sutirštės. Obuoliams su vandeniu sutirštėjus, keptuvę nuimame nuo ugnies ir paliekame pravėsti.
6.
Sluoksniuojame pyragą. Į kepimo skardą pilame 2/3 tešlos. Ant tešlos sudedame obuolių įdarą ir užpilame likusią tešlos dalį. Viršų papuošiame riekelėmis pjaustytu obuoliu.
7.
Pyragą kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Ragaujame karštą ar šaltą. Skanaus!
8.
Man patiektas pyragas yra skaniausias karštas su šauktu graikiško jogurto. Taip pat galite apšlakstyti riešutų sviestu ar kitu mėgstamu pagardu.
Patarimai:
Stiklinė 236 ml.
Obuolius galite pakeisti kriaušėmis ar kitu vaisiu, kurį mėgstate. Taip pat galite nedėti riešutų ar džiovintų vaisių, o įmaišyti kokoso drožlių. Priedus rinkitės savo mėgstamus ir turimus namuose.
Pyragą puikiai tinka pagaminti iš vakaro ir valgyti kitos dienos rytą pusryčiams. Belieka tik pasišildyti. O supjaustytas pyragas gali atstoti saldų batonėlį priešpiečiams į mokyklą ar į darbą.
AUTORIUS: Rugilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital