Sūryme marinuoti sparneliai - orkaitėje arba grilyje
AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 2)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Super paprastas marinatas sparneliams! Iškepa traškūs, skanutėliai, pirštelius apsilaižysite!
Super paprastas marinatas sparneliams! Iškepa traškūs, skanutėliai, pirštelius apsilaižysite!
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo
vištienos sparnelių
1 litras
vandens
2 šaukštai
druskos
1 šaukštelis
maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis
saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
100 ml vandens pašildyti, į jį berti druską ir maišyti, kol ištirps. Supilti likusį vandenį. Bendras vandens mišinys turėtų būti kambario temperatūros. Suberti pipirus ir išmaišyti.
2.
Į indą sudėti sparnelius, užpilti sūrymu. Skystis turėtų apsemti sparnelius. Jei reikia, pilti papildomai vandens. Indą sandariai uždengti ir palikti šaldytuve pasimarinuoti kelias valandas ar pernakt.
3.
Sparnelius išimti iš sūrymo, sudėti ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
4.
Galima kepti ir ant grilio grotelių virš įkaitusių anglių. Kepti, vis pavartant, kol apskrus. Kepkite ant ne pernelyg didelio karščio, nes sparneliuose yra kauliukų, kurie taip pat turi prakepti.