Sūrūs varškėčiai su žalumynais ir padažu "Hollandaise"

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sūrūs varškėčiai su žalumynais ir padažu "Hollandaise"
Sūrūs varškėčiai su žalumynais ir padažu "Hollandaise"
Sūrūs varškėčiai su žalumynais ir padažu "Hollandaise"
Autorius apie receptą: Vakarienė ant stalo. Pusryčiams įprasta ruošti saldžius varškėčius, o ką daryti jei norisi varškėčių vakare? O gi gaminti sūrius! Tai siūlau vakarienei išbandyti šį Vakarienė ant stalo. Pusryčiams įprasta ruošti saldžius varškėčius, o ką daryti jei norisi varškėčių vakare? O gi gaminti sūrius! Tai siūlau vakarienei išbandyti šį naują receptą. Padažo receptas iš Beatos virtuvės, o varškėčiai - šaldytuvo turinio diktuotas receptas. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų varškės 9%
1 sauja špinatų
70 gramų varškės užtepėlės (natūralaus skonio)
0.5 saujelės krapų
0.5 saujelės baziliko
0.5 saujelės petražolių
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
šiek tiek kvietinių miltų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
150 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių trynių
0.5 vieneto citrinų (silčių)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis baltojo vyno acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Susmulkinkite visus žalumynus ir įmaišykite į varškę, tada sudėkite varškės užtepėlę, trynį, suberkite miltus, prieskonius ir užmaišykite standžią tešlą.
2.
Gnybkite varškės masės, formuokite kamuoliukus, juos apvoliokite miltuose ir tada stikline ant gausiai miltuoto stalviršio formuokite varškėčius.
3.
Kepkite varškėčius įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių nedideliame kiekyje aliejaus iki gražios rudos spalvos. Į kepimo pabaigą uždenkite dangčiu ir palaikykite apie 1-2 min po dangčiu.
4.
Padažui ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą, leidžiam jam truputi "susistovėti", kad nusėstų putos/nuosėdos. Tada sviestą perkošiame per sietelį, paliekame tik geltoną skystį, o baltas putas išmetame.
5.
Puode ant vidutinės kaitros viriname vandenį, kad garuotų ir virš šių garų atskirame indelyje (pvz., metaliniame, kuris gerai praleidžia šilumą) plakame trynius su actu ir vandeniu, po truputi pilame sviestą ir pastoviai plakame virš garų, apie 10 min, kol padažas susijungs ir sutirštės. Pagardiname padažą citrinos sultimis bei prieskoniais. Viską sumaišome iki vientisos masės.
6.
Patiekiame varškėčius aplietus padažu ir mėgaujamės.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital