Sūrio tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Sūrio tortas
Sūrio tortas
Sūrio tortas
Sūrio tortas
Sūrio tortas
Autorius apie receptą: Dabar jau tapo sunku ne tortą iškepti, o išsirinkti kokį gaminti. Man to paties kartoti nesinori, vieni šeimos nariai norėtų šokoladinio, kiti su daug uogų, kiti gaivaus, o kiti Dabar jau tapo sunku ne tortą iškepti, o išsirinkti kokį gaminti. Man to paties kartoti nesinori, vieni šeimos nariai norėtų šokoladinio, kiti su daug uogų, kiti gaivaus, o kiti net mažyčio gabalėlio neparagauja. Plati paletė norų pas mane vyrauja. Tad visgi gaminu gaivų sūrio tortą. Skanus ir lengvas. Prie kavos puodelio suvalgiau net pora gabalėlių.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kvietinių miltų
100 mililitrų cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų grietinėlė, 36% riebumo
190 gramų maskarponės sūrio
1 vienetas citrinų
125 gramai cukraus
50 mililitrų vandens (želatinai)
10 gramų želatinos
Sulaistymui:
50 mililitrų vandens
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepame biskvitą. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų ir masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą supilame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 min.
2.
Gaminame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Želatiną ištirpiname garų vonelėje, neleidžiame užvirti. Atvėsiname.
3.
Maskarponės sūrį sudedame į dubenį. Ten pat suberiame cukrų, įspaudžiame citrinos sultis, nutarkuojame žievelę ir gerai išmaišome.
4.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišome į maskarponės masę. Plona srovele, maišant, supilame želatiną į kremo masę ir gerai išmaišome.
5.
Sulaistymui sumaišome vandenį, sultis ir cukrų.
6.
Torto surinkimas. Man patinka visus tortus surinkti konditeriniame žiede. Taip tortas įgauna daug gražesnę ir taisyklingesnę formą. Taigi biskvitą dedu ant padėklo ar tortinės, kurioje patieksime tortą. Jį apjuosiu konditeriniu žiedu. Sulaistome saldžiarūgščiu skysčiu. Ant viršaus krečiame maskarponės kremą. Dedame į šaldytuvą bent 4 – 6 val. sustingti.
7.
Puošiau šviežiomis uogomis.
Patarimai:
Kepimo forma 26 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital