Sūrio pyragas su šaldytomis avietėmis (tinka ir kitos uogos)

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Sūrio pyragas su šaldytomis avietėmis (tinka ir kitos uogos)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sūrio pyragas su šaldytomis avietėmis (tinka ir kitos uogos)
Sūrio pyragas su šaldytomis avietėmis (tinka ir kitos uogos)
Sūrio pyragas su šaldytomis avietėmis (tinka ir kitos uogos)
Sūrio pyragas su šaldytomis avietėmis (tinka ir kitos uogos)
Autorius apie receptą: Pavasaris man asocijuojasi ne tik su bundančia gamta, bet ir gaiviais desertais, pyragais, kuriuose jaustųsi gaiviai saldi uogų ar vaisių nata. Šis sūrio pyragas su avietėmis Pavasaris man asocijuojasi ne tik su bundančia gamta, bet ir gaiviais desertais, pyragais, kuriuose jaustųsi gaiviai saldi uogų ar vaisių nata. Šis sūrio pyragas su avietėmis būtent toks ir yra - pavasariškas, spalvingas, kreminis, maloniai drėgnas ir be galo skanus. Beje, vietoje aviečių tinka ir braškės, vyšnios, šilauogės ar kitos mėgiamos uogos. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
230 gramų sausainių (naudojau klasikinius Gaidelio tipo)
80 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
400 gramų šaldytų aviečių (arba šviežių)
600 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
120 gramų graikiško jogurto (kambario temperatūros)
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
200 gramų aviečių (arba kitos uogos - nebūtina, bet labai tinka)
1 saujelė mėtų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Apvalios kepimo formos dugną ir kraštus iškloti (naudojau 20 cm skersmens) kepimo popieriumi.
3.
Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu iki smulkių trupinių (arba sudėti į maišelį ir sutrinti su virtuviniu kočėlu). Juos sumaišyti su tirpintu sviestu.
4.
Paruoštus trupinius dėti į kepimo formą, spausti formuojant dugną ir kraštus (apie 4 cm).
5.
Pagrindą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 10 min. Tada išimti ir palikti atvėsti, o orkaitės kaitrą sumažinti iki 160° C.
6.
Į puodą dėti šaldytas avietes. Kaitinti ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės ir išskirs sultys. Gautą aviečių masę pertrinti per sietelį.
7.
Pertrintą masę grąžinti į puodą ir toliau virti ant vidutinės kaitros dažnai maišant, ko tūris kiek sumažės ir masė taps kiek tiršta. Nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
8.
Kremui paruošti, į virtuvinio kombaino dubenį dėti kreminį sūrį bei graikišką jogurtą ir lėtai maišyti, kad masė taptų vientisa (jei kombaino neturite, maišykite mediniu šaukštu, bet jokiu būdu ne mikseriu, nes perplaksite ir kepamas pyragas gali suskilinėti).
9.
Tuomet į kitą dubenėlį berti cukrų, kukurūzų krakmolą, išmaišyti. Šį bišinį suberti į kreminio sūrio masę, permaišyti. Pilti vanilės ekstraktą. Po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant.
10.
Į paruoštą kreminio sūrio masę sukrėsti atvėsintą aviečių masę. Išmaišyti iki vientisos spalvos.
11.
Paruoštą masę sukrėsti ant apkepto pagrindo pagrindu, išlyginti viršų.
12.
Pyragą kepti iki 160° C įkaitintos orkaitės viduryje 50-60 min. Tinkamai iškepusio sūrio pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys kiek tyvuliuoti lyg želė.
13.
Išjungti orkaitę ir leisti sūrio pyragui atvėsti iki kambario temperatūros išjungtoje orkaitėje kiek pravertomis orkaitės durelėmis.
14.
Atvėsusį pyragą perkelti į šaldytuvą bent 4 val.(arba geriausia nakčiai).
15.
Prieš patiekiant papuošti galima papuošti šviežiomis avietėmis ir/ar mėtų lapeliais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital