Suomiškos cinamoninės bandelės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Suomiškos cinamoninės bandelės
Suomiškos cinamoninės bandelės
Suomiškos cinamoninės bandelės
Suomiškos cinamoninės bandelės
Suomiškos cinamoninės bandelės
Autorius apie receptą: Šios bandelės yra pats populiariausias saldumynas Suomijoje, valgomos ištisus metus. Gaminau su šviežiomis mielėmis. Šios bandelės yra pats populiariausias saldumynas Suomijoje, valgomos ištisus metus. Gaminau su šviežiomis mielėmis. Aušra, Skanauk su Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
450 gramų kvietinių miltų (apytikriai, išsijotų, +stalui pabarstyti)
250 mililitrų pieno
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių (arba 11 g sausų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
1 saujelė perlinio cukraus
Įdarui:
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
5.5 šaukštelio malto cinamono
5.5 šaukštelio malto kardamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti, kad jis būtų maloniai šiltas.
2.
Dideliame inde sutrupinti mieles, sumaišyti su šaukštelių cukraus. Užpilti pienu. Išmaišyti, uždengti lininiu rankšluosčiu ir palikti pastovėti apie 10-15 min. Mielės turi suputoti.
3.
Į pieno ir mielių masę įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, cinamoną, kardamoną. Lengvai išmaišyti. Suberti 450 g išsijotų miltų, išmaišyti.
4.
Sviestą šiek tiek pašildyti, kad jis taptų minkštas, kreminis. Jį supilti į tešlą.
5.
Rankomis maišyti tešlą. Kai ji sulips, pradėti minkyti (jei reikia įberkite šiek tiek miltų). Stalą pabarstykite miltais. Išimkite tešlą iš indo ir minkykite apie 8 min. Suformuoti rutulį, įdėti atgal į indą, uždengti lininiu rankšluosčiu. Laikyti apie 1 val. Tešla turi padvigubėti. Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Miltais apibarstyti stalą ir iškočioti 70×30 cm dydžio lakštą.
6.
Įdarui mažame indelyje sumaišyti cukrų, cinamoną ir kardamoną.
7.
Sviestą šiek tiek pašildyti, kad jis taptų minkštas, kreminis. Rankomis ar mentele sviestu perbraukti per visą tešlos lakštą. Apibarstyti cukraus, cinamono ir kardamono mišiniu.
8.
Tešlą susukti į ritinį, siūle į apačia. Nupjauti kraštus. Ritinį supjaustyti į 14 trikampių platesniu viršumi. Trikampius paspausti pirštais į apačią.
9.
Sudėti į kepimo popieriumi išklotas 2 kepimo skardas. Uždengti lininiu rankšluostėliu ir palaikyti apie 15 min.
10.
Išplakti kiaušinį su vandeniu ir aptepti bandeles. Apibarstyti perliniu cukrumi.
11.
Bandeles kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Kepiau kiekvieną skardą atskirai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital