Sumuštinis su Benedikto kiaušiniu ir "Hollandaise padažu"'

AUTORIUS:
Nijolė Stapels
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 89)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 89)
Sumuštinis su Benedikto kiaušiniu ir "Hollandaise padažu"'
Sumuštinis su Benedikto kiaušiniu ir "Hollandaise padažu"'
Sumuštinis su Benedikto kiaušiniu ir "Hollandaise padažu"'
Autorius apie receptą: Sumuštinis yra išvaizdus, sotus ir labai skanus. Verta išbandyti! Sumuštinis yra išvaizdus, sotus ir labai skanus. Verta išbandyti! Nijolė Stapels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai kiaušinių
2 riekelės brioche duona
1 vienetas avokadų
70 gramų rūkytos lašišos filė
1 šaukštas obuolių acto
Padažui:
2 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto
pagal skonį citrinos sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Padažui ištirpinu sviestą, bet būtinai jį reikia atvėsinti, tik ne per daug.
2.
Į mažą indelį dėti kiaušinio trynius, pilti truputį citrinos sulčių, berti druskos ir pipirų. Išplakti, kol sutirštės. Tada elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu plakti ir tuo metu nedidele srovele pilti sviestą ir dar paplakti.
3.
Verdu kiaušinius. Kiaušiniai turi būti švieži ir šalti iš šaldytuvo. Imame nedidelį puodą, įpilame tiek vandens, kad apsemtų kiaušinius, įpilame acto ir išmaišome. Vandenį užvirti, po to sumažinti karštį iki tiek, kad vanduo tik vos kunkuliuotų. Aš kiekvieną kiaušinį įmušu į samtį, bet atsargiai, kad nepasileistų trynys. Šaukštu kunkuliuojantį vandenį reikia išsukti, kad susidarytų sūkurys. Į sūkurio vidurį atsargiai supilame kiekvieną kiaušinį iš samčio. Paliekame kiaušinius vandenį, kol jie sutvirtės - kad būtų skystas vidus, palaikau 3 min, jei noriu tvirtesnio vidaus, bet ne kieto, tai 4 min. Atsargiai skylėtu šaukštu išimu kiaušinį.
4.
Avokadą perpjaunu pusiau, pašalinu kaulą, išskobiu minkštimą ir supjaustau riekelėmis. Lašišą supjaustau gabalėliais.
5.
Darau sumuštinius su avokadu, lašiša, Benedikto kiaušiniu, užpilu padažo.
AUTORIUS: Nijolė Stapels
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Rosita
2023-08-25 14:14
Aš išbandžiau tiesiog sau ir vyrui,receptas tikrai pasiteisino,o vyras liko sužavėtas tokiu padarytu Šedevru.Tikrai skiriu 5 žvaigždutes recepto autorei.Ačiū už gražių ,sočių pusryčių receptą ATSAKYTI
Regina
2023-07-16 08:07
Turėjau svečių, pusryčiams išbandžiau Nijolės sumuštinius su Benedikto kiaušiniais. Labai skanu,svečiai liko sužavėti. ATSAKYTI
Astra
2023-07-15 20:56
Išvaizdus ir sotus sumuštinis jau išbandytas,tik padažą užsipylėme pirktiniu Hollandaise padažu.Dėkoju autorei už receptą,sumuštinis vertas visų 5 žvaigdučių ATSAKYTI
Ligita
2023-07-15 19:16
Vaizdas nerealus. Įtariu, kad skonis irgi! Šie pysrytukai tikrai bus išbandyti.
Ačiū recepto autorei už labai skanius receptus ir skoningą patiekalo pateikimą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital