Sultingi vištienos ketvirčiai kepti apelsinų sultyse

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sultingi vištienos ketvirčiai kepti apelsinų sultyse
Autorius apie receptą: Mano receptui nereikės jokio planavimo! Užtenka turėti 2 apelsinus ir dar nebaigtą vyno butelį. O likusius ingredientus tikrai galima rasti kiekvienoje virtuvėje. Iškepę Mano receptui nereikės jokio planavimo! Užtenka turėti 2 apelsinus ir dar nebaigtą vyno butelį. O likusius ingredientus tikrai galima rasti kiekvienoje virtuvėje. Iškepę vištieną pagal šį receptą, pamatysite, kokia minkšta ir sultinga mėsytė. Skanaus! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos ketvirčių
2 vienetai apelsinų
120 mililitrų balto sauso vyno
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako (didelių)
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupame česnako skilteles ir susmulkiname.
2.
Vištienos ketvirčius sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais (aš kepiau stikliniame inde). Ketvirčius apibarstome druska iš abiejų pusių ir gerai įtriname. Po to vištieną įtriname susmulkintu česnaku.
3.
Apelsinus perpjauname perpus ir išspaudžiame sultis ant ketvirčių. Jei turite laiko, galite palikti vištieną marinuotis šaldytuve pora valandų.
4.
Keptuvėje išlydome sviestą ant vidutinės ugnies. Suberiame paprikos miltelius ir džiovintą raudonėlį. Pakepiname apie pusę minutės, nuolat maišant, tada supilame vyną ir pakaitiname pora minučių, kol išgaruoja alkoholis.
5.
Sviesto ir prieskonių mišinį užpilame ant vištienos. Ketvirčius apverčiame taip, kad viršutinė ketvirčio pusė liestų kepimo indo dugną ir dedame į įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Po to vištieną apverčiame, užpilame susidariusiu nuo kepimo skysčiu ir kepame dar 30 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Kepimo metu vištieną galite kelis kartus vis užpilti skysčiu. Ketvirčius patiekiame užpiltus susidariusiu skysčiu ir su mėgstamais garnyrais.
Patarimai:
Vyną galima pakeisti vištienos sultiniu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital