Autorius apie receptą:
Taip agurkus žiemai ruošiu pirmą, vis norėdama išbandyti, ką nors naujo. Receptu su manimi pasidalino bendradarbė Milda. Pati taip agurkus ruošia, jau keli metai ir gyrė, kad
Taip agurkus žiemai ruošiu pirmą, vis norėdama išbandyti, ką nors naujo. Receptu su manimi pasidalino bendradarbė Milda. Pati taip agurkus ruošia, jau keli metai ir gyrė, kad agurkai būna skanūs, traškūs ir nesuminkštėja. Startuoju ir aš su nauju konservavimo būdu.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį
agurkų
(kiek tilps)
10 litrų
vandens
1 kilogramas
druskos
1 galva
česnako
2 saujos
vyšnių lapų
pagal poreikį
krienų lapų
pagal poreikį
krapų žiedynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus užpilame paruoštu sūrymu. Palaikome 2 paras kambario temperatūroje.
2.
Skystį nupilame, agurkus sudedame į stiklainius kartu su krapų žiedais, vyšnių ir krienų lapais, česnaku.
3.
Užpilame šaltu vandeniu, stiklainius užspaudžiame plastikiniais dangteliais ir padedame vėsiai.
Darau taip keletą metų. Superiniai agurkai gaunasi.
Kodėl juos vadina sūdytais, nesuprantu. Nes rūsyje jie per 4-5 dienas surūgsta ir gaunasi traškūs, rūgštūs agurkai.
ATSAKYTI