Varškės spurgos

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Autorius apie receptą: Jeigu naudosite sausesnę ir grūdėtesnę varškę, spurga bus drėgnesnė, minkštesnė, jausis grūdeliai. Kepimo metu spurgos su tokia varške pasidengia tamsesne plutele. Jeigu Jeigu naudosite sausesnę ir grūdėtesnę varškę, spurga bus drėgnesnė, minkštesnė, jausis grūdeliai. Kepimo metu spurgos su tokia varške pasidengia tamsesne plutele. Jeigu varškė sausesnė, vientisos tekstūros, vienodesnės bus ir spurgos. Su tokia varške spurgos kepa tolygiau, spalva labiau vientisa. (...daugiau) Kauno Grūdai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų varškės
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
2 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio, 100 gramų)
80 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilės esencijos (arba žiupsnio vanilinio cukraus)
Patiekiant:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę išsukame su kiaušiniais ir cukrumi. Rekomenduojame palikti kuo mažiau grūdelių.
2.
Dedame išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Vietoj kepimo miltelių galima naudoti sodą, nugesintą actu, tačiau dėti reiktų prieš miltus.
3.
Sumaišome tešlą. Miltų dedame tiek, kad tešla vos vos liptų prie rankų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo.
4.
Šiek tiek miltų berkite ant stalviršio ir dėkite drėgnomis rankomis suformuotus kamuoliukus.
5.
Vieno kamuoliuko svoris – 60–70 g. Jeigu norite mažų spurgyčių, galima formuoti ir perpus mažesnes.
6.
Puode įkaitiname aliejų iki 170 ºC temperatūros ir kepame spurgas. Kiekvieną spurgą kepame apie 6–7 minutes.
7.
Iš aliejaus ištrauktas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
8.
Prieš skanaujant apiberiame cukraus pudra.
Patarimai:
Po kiek spurgų kepti? Vienu metu rekomenduojame kepti 3–4 spurgas (priklausomai nuo puodo dydžio).
Aliejaus temperatūra. Kepant spurgas labai svarbu tikrinti aliejaus temperatūrą. Optimaliausia – apie 170 ºC. Jeigu temperatūra žymiai žemesnė, spurgos sugeria riebalus, jeigu žymiai aukštesnė – greitai sudega spurgų paviršius, o vidus lieka neiškepęs.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital