Spanguolių ir baltojo šokolado pyragas

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Spanguolių ir baltojo šokolado pyragas
Autorius apie receptą: Visaip kaip puikus, labai labai skanus pyragas. Jeigu neturite spanguolių, galite jas pakeisti vyšniomis. Tik jeigu naudosite šaldytas, prieš tai atitirpinkite ir nupilkite Visaip kaip puikus, labai labai skanus pyragas. Jeigu neturite spanguolių, galite jas pakeisti vyšniomis. Tik jeigu naudosite šaldytas, prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. (...daugiau) Monika
INGREDIENTAI:
Tešlai:
180 g sviesto
300 g miltų
50 g cukraus
1-2 šaukštai šalto vandens
Įdarui:
100 g migdolų, smulkiai kapotų
2 stiklinės spanguolių (šviežių arba šaldytų)
200 ml riebios grietinėlės
400 g baltojo šokolado
50 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Jeigu naudosite šaldytas spanguoles, jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. Jeigu naudosite šviežias, jas tiesiog nuplaukite. Dubenyje sumaišome miltus ir cukrų. Sudedame šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankų pagalba trupiname jį su miltų mišiniu iki tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius (galima tą daryti ir ne rankomis, o tiesiog sudėjus į virtuvės kombainą). Tada supilame šaltą vandenį (jo gali reikėti ir kiek daugiau ar mažiau) iki tešla sulimpa, kai ją suspaudžiate pirštais, o ne trupa. Tešlą šaldytuve palaikykite 1-2 valandas. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Tešla išklojame kepimo skardą (stačiakampio formos 21x29 cm). Ir kepame orkaitėje iki gražios aukso spalvos (apie 15 min.). Iškepus išimame ir leidžiame atvėsti. Įdarui baltąjį šokoladą ištirpinkite dubenėlyje drauge su sviestu. Tirpinti galite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (ant nedidelės kaitros, vis patikrinant ir pamaišant). Išplakite grietinėlę iki standumo ir ją, drauge su migdolais, įmaišykite į pravėsusią šokolado masę. Ant tešlos sudėkite spanguoles ir užpilkite jas šokolado mišiniu. Pyragą palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Skanaus :)
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Alina
2016-12-14 13:56
Jurgita, skaniausia su šviežiomis arba šaldytomis, nes jos rūgščios ir ta rūgštelė labai skaniai kontrastuoja su įdaro saldumu. Šaldytų spanguolių būna pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Jeigu neturite spanguolių, čia tiks ir kitos šaldytos uogos, pvz. avietės ar braškės.

Su džiovintomis gaminti irgi galima, tiesiog pyragas bus saldesnis, kas irgi nėra blogai :) Tik prieš gaminant džiovintas spanguoles pamerkite su trupučiu vandens (arba galima su trupučiu brendžio, jeigu skanaus suaugę) ir palaikykite kelias valandas, kad jos suminkštėtų. ATSAKYTI
Jurgita
2016-12-13 21:11
Ar galima deti džiovintas spanguoles? ATSAKYTI
ausrine
2011-07-18 23:10
labai fainas skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis