Autorius apie receptą:
Labai sotūs, skanūs ir nesunkiai paruošiami.
Labai sotūs, skanūs ir nesunkiai paruošiami.
Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai
bulvių
(didesnių arba 4 mažesni)
250 gramų
varškės
100 gramų
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
pagal skonį
druskos
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti. Į puodą pilti vandens, sudėti bulves ir virti apie 15 minučių iki kol išvirs. Tikslus virimo laikas priklausys nuo gabaliukų dydžio.
2.
Kai bulvės išvirs, nupilti vandenį ir bulves sutrinti iki košės tekstūros.
3.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, gerai sutrinti iki glotnios ir lygios masės. Į paruoštą masę įberti druską, įmaišyti 250 gramų bulvių košės, berti miltus ir užminkyti tešlą.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, imti po šaukštą tešlos, apvolioti miltuose ir formuoti blynelius, kepti iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.