Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu

AUTORIUS:
Pas Mamuką virtuvėje,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu
Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu
Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu
Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu
Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu
Sotus cukinijų ir bulvių apkepas su sūriu
Autorius apie receptą: Sugalvojau iškepti apkepą. Pavyko sotus, skanus ir neįmantrus. Patiekiau su pomidorų padažu, sūnus valgė su trintais pomidorais. Sugalvojau iškepti apkepą. Pavyko sotus, skanus ir neįmantrus. Patiekiau su pomidorų padažu, sūnus valgė su trintais pomidorais. Pas Mamuką virtuvėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
670 gramų cukinijų (arba 3 nedidelių)
580 gramų bulvių (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų fermentinio sūrio
180 gramų virto kumpio (mėgstamo, plonai pjaustyto)
180 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių (naudojau vegetą, galima naudoti kitus mėgiamus)
pagal skonį krapų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijos galiukus nupjauti ir sutarkuoti burokine tarka, dėti į dubenį.
2.
Bulves nuskusti ir taip pat sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti į dubenį su tarkuotomis cukinijomis.
3.
Iš tarkių rankomis gerai išspausti skystį ir sudėti į kitą dubenį, berti cukrų, mėgstamus prieskonius, druską, pipirus, smulkintus krapus, gerai išmaišyti.
4.
Į paruoštą masę įmušti kiaušinius, išmaišyti. Tuomet po truputį maišant įsijoti miltus. Miltų naudojau tiek, kad būtų normali konsistencija, nei per daug tiršta, nei per skysta.
5.
Į kepimo formą pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sutepti dugną bei kraštus.
6.
Į kepimo formą supilti pusę paruoštos masės, sulyginti.
7.
Ant viršaus išdėlioti kumpio griežinėlius, kad uždengtų tarkių masę. Ant jo sudėti fermentinį sūrį supjaustytą griežinėliais, supilti likusią masę, išlyginti, ant viršaus plona srovele užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital