Šokoladinis tortas su šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šokoladinis tortas su šaldytomis uogomis
Autorius apie receptą: Laba, labai skanus! Dariau jį Valentino dienai ir visiems kas ragavo labai patiko. Beje, naudojau 20 cm torto formą, o jam surinkti reikės torto žiedo 10 cm aukščio. Laba, labai skanus! Dariau jį Valentino dienai ir visiems kas ragavo labai patiko. Beje, naudojau 20 cm torto formą, o jam surinkti reikės torto žiedo 10 cm aukščio. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
130 gramų cukraus
110 gramų kvietinių miltų
20 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
Kremui:
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
250 gramų maskarponės sūrio
18 gramų grietinėlės standiklio
pagal skonį cukraus pudros
pagal skonį vanilės
Įdarui:
600 gramų šaldytų vyšnių (atšildytų)
100 mililitrų vyšnių sultys (arba vandens)
35 gramai kukurūzų krakmolo
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį cukraus
Viršui:
40 gramų juodojo šokolado (apytikriai)
30 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (apytikriai)
3 lašai maistinių dažų (naudojau raudonus, nebūtina arba pagal poreikį)
Sulaistymui:
pagal poreikį kavos
pagal skonį konjako (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui paruošti (jį geriau išsikepti prieš dieną) į dubenį įmušti kiaušinius, berti vanilę, cukrų, gerai išplakti. Plakti reikėtų apie 8-10 minučių. Tuomet berti persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir atsargiai išmaišyti.
2.
Kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35-40 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus. Iškepusį biskvitą palikti trumpam atvėsti kepimo formoje, o po to atsargiai išimti, apversti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti. Tuomet suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą (geriausia laikyti per naktį).
4.
Vyšnių sluoksniui atšilusias vyšnias sudėti į prikaistuvį ar puodą, berti cukrų, pilti citrinų sultis, 50 ml vyšnių sulčių ir virti 4-5 minutes ant silpnos kaitros.
5.
Į puodelį su likusiomis sultimis berti krakmolą, išmaišyti ir supilti į užvirusias uogas, išmaišyti. Užvirus nukelti nuo kaitros ir palikti visiškai atvėsti.
6.
Kremui į dubenį supilti grietinėlę, berti grietinėlės standiklio miltelius, dėti maskarponės sūrį, berti cukraus pudrą, gerai išplakti. Tuomet paruoštą kremą padalinti į 3 dalis (2 dalys turi būti truputį didesnės, o trečioji mažesnė, kuri bus torto viršuje).
7.
Biskvitą supjaustyti į 3 dalis. Biskvito pagrindą dėti ant lėkštės, uždėti konditerinį žiedą, sudrėkinti biskvito padą kava su konjaku (galima ir be konjako), nestoru sluoksniu uždėti kremo (jei turite, geriausiai tai daryti su konditeriniu maišeliu), išlyginti, į centrą dėti dalį paruoštų vyšnių masės, aplink išspausti kremo, kad susidarytų kraštelis aplink vyšnias. Dėti antrą biskvito padą, sudrėkinti ir vėl dėti vyšnių masės, iš kremo išspausti kraštelį. Galiausiai trečią padą taip pat sudrėkinti ir dėti ant torto. Apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 4 - 5 valandoms, o geriausia, jei paliksite visai nakčiai.
8.
Viršui pakaitinti grietinėlę, suberti smulkintą šokoladą ir maišyti iki vientisos masės, užtepti ant torto viršaus.
9.
Atsargiai nuimti žiedą, sulyginti šonus. Likusį kremą išplakti su keliais lašeliais raudonų maistinių dažų, sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant torto viršaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital