Šokoladinis tortas su karamele ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis tortas su karamele ir riešutais
Šokoladinis tortas su karamele ir riešutais
Šokoladinis tortas su karamele ir riešutais
Šokoladinis tortas su karamele ir riešutais
Autorius apie receptą: Nemoku pasakyti, koks skanus man šis tortas. Sausainių pagrindas, sūdytų riešutų ir karamelės pora, o ant viršaus glotni maskarponė su šokoladu. Gabalėlis dangaus prie kavos Nemoku pasakyti, koks skanus man šis tortas. Sausainių pagrindas, sūdytų riešutų ir karamelės pora, o ant viršaus glotni maskarponė su šokoladu. Gabalėlis dangaus prie kavos puodelio ne kitaip. Pagaminamas ganėtinai greitai ir tikrai vertas dar ne kartą būti pakartotu mano virtuvėje. Užtruksite gaminat apie 30 min + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve. Receptą radau Paprastagaminti.karina tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
350 gramų sausainių
160 gramų sviesto
Įdarui:
1 stiklinė sūdytų žemės riešutų (smulkintų)
220 gramų karamelės
2 šaukštai sezamo sėklų
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
150 gramų juodojo šokolado (arba pieniško)
Viršui:
1 sauja liofilizuotomis uogomis
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpiname.
2.
Sausainius susmulkiname iki trupinių. Ant sausainių trupinių supilame tirpintą sviestą. Išmaišome.
3.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Formuojame torto pagrindą su iškilusiais kraštais.
4.
Kepame 7 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
5.
Keptuvėje paskrudiname smulkintus riešutus ir sėklas. Sudedame karamelę ir maišome, kol ištirps, gerai susimaišys su riešutais ir taps vientisa mase. Pilame masę ant torto pagrindo. Tolygiai paskirstome.
6.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą kartu su maskarpone. Nuolat maišome, kol šokoladas ištirps ir kartu su maskarpone taps vientisa mase. Užpilame ant riešutų ir karamelės sluoksnio.
7.
Užtrupiname daug liofilizuotų uogų, kad viršus būtų gaiviai rūgštus. Dedame į šaldytuvą nakčiai poilsiauti.
Patarimai:
Kepimo forma 24 – 25 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital