Šokoladinis tortas su džiovintomis slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis tortas su džiovintomis slyvomis
Autorius apie receptą: Seniai norėjau išbandyti tokio tipo tortą. Seniai norėjau išbandyti tokio tipo tortą. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
200 gramų juodojo šokolado
125 gramai sviesto
4 vienetai kiaušinių baltymų
100 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
10 gramų kepimo miltelių
Kremui:
375 gramai sviesto (minkšto)
375 mililitrai pieno
200 gramų slyvų
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
30 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai kakavos
1 šlakelis romo
Viršui:
100 gramų šokolado
100 gramų grietinės
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vakaro slyvas supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į dubenį, užpilti romu ir palikti visai nakčiai iki kol ruošite tortą.
2.
Biskvitui į puodą dėti sviestą, šokoladą, ištirpinti.
3.
Į dubenį su baltymais suberti cukrų, išplakti iki baltų putų. Tuomet dėti po vieną trynį ir po kiekvieno įdėjimo išplakti. Taip sudėti visus trynius. Tuomet supilti šokolado ir sviesto masę ir išmaišyti.
4.
Į dubenį suberti kepimo miltelius, miltus ir išmaišyti.
5.
Į dubenį su baltymų mase berti miltų mišinį ir išmaišyti.
6.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištepti aliejumi, sviestu arba įkloti kepimo popieriaus. Supilti paruoštą tešlą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet atidėti atvėsti.
8.
Kremui į puodą pilti 250 g pieno, berti cukrų ir užkaisti.
9.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
10.
Į dubenį su tryniais supilti likusį pieną ir miltus, išplakti. Supilti į puodą su užvirusiu pienu ir cukrumi. Nuolat maišant kaitinti iki kol sutirštės. Uždengti maistine plėvele taip, kad liestų kremą ir atidėti į šaltą vietą.
11.
Viršui į dubenį su kiaušinių baltymais suberti cukraus pudra, išplakti iki baltos, purios masės. Sudėti į konditerinį maišelį (jei neturite, sudėkite į šaldymui skirtą maišelį ir nukirpkite nedidelį kampelį).
12.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, išspausti nedidelius bokštelius.
13.
Kepti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 70 minutes.
14.
Apie 100 gramų iškeptų morengų sulaužyti pusiau, likusius atidėti papuošimui.
15.
Į dubenį dėti nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą, išplakti iki purumo. Dėti atvėsusį kremą ir išplakti, berti kakavą, išplakti.
16.
Paruoštą kremą padalinti į du skirtingus dubenis. Į vieną dubenį su kremu sudėti slyvas, morengus ir atsargiai išmaišyti.
17.
Atvėsusį biskvitą perpjauti pusiau.
18.
Torto formos vidinę šono dalį apsukti acetatine juosta. Dėti vieną biskvito dalį, sudėti kremą su slyvomis ir morengais, paskirstyti per visą plotį. Uždėti antrą biskvito dalį. Nuimti formos šonus, aptepti likusiu kremu ir dėti į šaltą vietą iki kol kiek sutvirtės.
19.
Apliejimui į puodą dėti sviestą, šokoladą, grietinę ir pakaitinti iki kol ištirps. Aplieti paruoštą tortą, papuošti morengais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital