Šokoladinis tortas

AUTORIUS:
Gabrielė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų kefyro
230 gramų cukraus
200 mililitrų vandens (verdančio)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
90 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
pagal skonį cukraus pudros
9 gramai grietinėlės standiklio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi bei druska iki šviesios purios masės. Tuomet supilame kefyrą ir aliejų.
2.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą sumaišome kartu ir įsijojame į masę. Išmaišome iki vientisos masės. Maišydami supilame verdantį vandenį.
3.
Tešlą supilame į formą, kurios dugnas įtiestas kepimo popieriumi.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Ar jau iškepę, patikriname mediniu smeigtuku - turi likti švarus.
5.
Paliekame atvėsti formoje, atvėsusį perpjauname į 3 dalis.
6.
Kremui į dubenį dėti maskarponę, pilti grietinėlę, berti cukraus pudrą, standiklio miltelius ir gerai išplakti iki standumo.
7.
Pirmąjį biskvitą dėkite ant padėklo ir apjuoskite konditeriniu žiedu. Dėkite kremo, tolygiai paskirstykite. Taip pat pasilikite kremo šonams ir viršui. Taip susluoksniuokite visą tortą. Tortą dėkite į šaldytuvą 3-4 val.
8.
Tortą išimkite iš šaldytuvo ir atsargiai peiliu apsiveskite konditerinio žiedo vidų, jog jis lengviau atliptų nuo torto. Torto šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu. Papuoškite.
Patarimai:
Galite dekoruoti kaip tik norite, aš viršų papuošiau išlydytu juodu šokoladu, šiek tiek kremo, oreo sausainiais ir pabarstukais.
Galite į biskvito tešlą įdėti smulkinto juodo šokolado.
Naudojau forma 26 cm skersmens.
AUTORIUS: Gabrielė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital