Šokoladinis tarta su slyvomis ir riešutais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šokoladinis tarta su slyvomis ir riešutais
Autorius apie receptą: Atėjo laikas sultingoms, gardžioms slyvoms! Ruduo pamažu iš spalvoto tampa vis niūresnis ir niūresnis, tai bent lėkštėje pasidžiaukime dar rudeniškomis Atėjo laikas sultingoms, gardžioms slyvoms! Ruduo pamažu iš spalvoto tampa vis niūresnis ir niūresnis, tai bent lėkštėje pasidžiaukime dar rudeniškomis spalvomis...Receptą sugalvojau pati, neabejoju, kad yra kažkokių labai panašių tartų/pyragų variacijų, bet būtent šis yra mano kulinarinės improvizacijos dalis. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 stiklinės pilno grūdo speltų miltai
1.5 stiklinės ruginių miltų
1.5 stiklinės avižinių miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
50 mililitrų aliejaus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis sodos
Įdarui:
10 vienetų slyvų
3 šaukštai žemės riešutų sviesto
1 saujelė žemės riešutų (smulkintų, kepintų)
pagal poreikį sirupo (romo skonio)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į didelį puodą suberiame visus miltus, cukrų, kakavą, sodą, įmušame kiaušinius, sudedame sviestą, supilame aliejų ir išminkome rankomis. Procesas gana ilgas, nes tešla labai biri ir kol susimaišo į vieną masę, tikrai reikia pasistengti.
2.
Slyvas nuplauname, perpjauname perpus, išimame kauliukus.
3.
Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus (tešlos lakštas neturi būti labai plonas) ir aptepame riešutų kremu. Į vidurį sudedame slyvas, dedame tik į patį vidų, o nuo krašto maždaug 5 cm paliekame laisvą tarpą. Paimame už kepimo popieriaus ir pakeliame tešlos kraštus, juos užlenkiame į vidų, kad liestųsį prie slyvų, bet pačių slyvų neuždengtų.
4.
Slyvas konditeriniu teptuku aptepame sirupu ir apibarstome smulkintais riešutais.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
6.
Patiekiant, apibarstome cukraus pudra.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital