1.
Pirmiausia nuskutame bulves, užpilame trupučiu vandens (kad tik apsemtų bulves) ir sudedame virti, kol suminkštės.
2.
Kol bulvės verda, atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakame iki tokio purumo, kad pavertus dubenį jie nejudėtų. Tada išplakame trynius su cukrumi ir kakava. Į šią trynių masę supilame išvirtas ir sutrintas bei atvėsintas bulves. Po truputį, atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
3.
Kakavinę masę supilame į 20 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
4.
Kol pyragas kepa, paruošiame šokoladinį pyrago viršų. Tam į puodą supilame grietinėlę ir ją pakaitininame iki beveik užvirimo. Tada nuimam nuo ugnies,
sudedame nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą ir jį ištirpiname.
5.
Visą gautą šokolado masę supilame ant iškepusio pyrago ir šiltai dar šiek tiek palaikome orkaitėje. Šiam pyragui būdinga minkšta ir drėgna konsistencija. Skanaus!